Kiwanis Diksmuide IJzer en Pelicano Kinderarmoedestichting slaan handen in elkaar tijdens het allereerste VIP Sinterklaasfeest

Op zaterdag 2 december werd het allereerste VIP Sinterklaasfeest georganiseerd voor kinderen uit bijzondere gezinnen in de regio Diksmuide.

“Op deze speciale dag vermijden we bewust het stempel ‘kansarm’ en benadrukken we het als een VIP-feest, waarvoor deze gezinnen met zorg zijn uitgenodigd”, zegt Bart Cool, voorzitter van Kiwanis Diksmuide. “Als serviceclub uit Diksmuide zetten wij ons in om fondsen te werven en zo financiële steun te bieden aan kinderen en projecten voor kinderen. Onze inspanningen resulteren voornamelijk uit de steun van onze vele sponsors, die jaarlijks ons Valentijnsgala in Saint-Germain ondersteunen. Vorig jaar konden we dankzij deze steun meer dan 50.000 euro toewijzen aan zorgvuldig geselecteerde sociale projecten waar kinderen centraal staan.”

“De afgelopen jaren hebben we ook een vruchtbare samenwerking opgebouwd met Pelicano, een stichting die zich inzet in de strijd tegen kinderarmoede en zo eveneens veel kansarme kinderen in onze regio ondersteunt. Deze samenwerking helpt ons om de juiste kinderen te bereiken en te helpen bij het aanvullen van lege brooddozen. In deze tijd is dat geen vanzelfsprekendheid en ook voor scholen vormt dit een uitdaging”, gaat hij verder.

“Het doel van dit VIP Sinterklaasfeest is om een glimlach op de gezichten van deze kinderen te toveren en hen een onvergetelijke namiddag te bezorgen. Naast cadeautjes ontvangen de kinderen ook een verrassingsdoos met snoep, chocolade en een gezonde snack, uit handen van de Sint.”

Kiwanis Diksmuide Yzer en Pelicano hebben zorgpartners in Diksmuide benaderd, waardoor de uitnodigingen de juiste gezinnen hebben bereikt. In totaal hebben 170 kinderen en 136 ouders zich ingeschreven, afkomstig van 8 verschillende scholen en organisaties. (RVL)

The post Kiwanis Diksmuide IJzer en Pelicano Kinderarmoedestichting slaan handen in elkaar tijdens het allereerste VIP Sinterklaasfeest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Op zaterdagnamiddag 29 juni vindt een groots feest plaats op en rond het vernieuwde onthaalplein met twee gerestaureerde groene barakken in Vloethemveld. “Loungehoeken, hangmatten, straattheater, kriebelbeestjes zoeken en de nieuwe tentoonstelling in de groene barakken zorgen ervoor dat het een boeiende namiddag wordt”, aldus projectcoördinator Eva Vanhuyse.
The post Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »