Kerstcorrida trekt alle registers open

De gemeente Deerlijk beleeft in het weekend van 16 en 17 december haar sportieve hoogdagen met de Kerstcorrida. De massaloop voor het goede doel staat voor de 40ste keer op het programma en wordt een tweedaagse. De organisatoren rekenen stilletjes op een nieuw deelnemersrecord.

Twee sportieve hoogdagen in plaats van één. Er zal dit jaar niet alleen gelopen worden door het centrum van Deerlijk, maar ook gewandeld en zeker ook gefeest. Voor de 40ste kerstcorrida trekt de organisatie dit jaar naar Uzien. “40 jaar is een hele prestatie”, stelt voorzitter van de kerstcorrida Alain Himpe. “We nemen tijdens ons feestweekend ruim de tijd om terug te blikken.”

Wandelen

“Op zaterdag 16 december kan er gewandeld worden. Er zijn drie lussen met start en aankomst in Uzien: 4, 5 en 6 km die elk een verschillende kant van Deerlijk aandoen en die je vrij kan combineren.”

“De lus van 5 km werd eind januari nog uitgetekend door onze vaste parcoursbouwer Lucien Vandenbroucke, die ons dit jaar helaas verliet. Elke stap die daar gezet wordt, zal er één zijn voor onze ‘Luciano’. Er is ook allerlei animatie: kerstmarkt, kinderdisco, optreden van Tess, Request en dj BOB.”

“Geen grote verrassingen voor de echte kerstcorrida op zondag 17 december. We beginnen met de jeugdreeksen en gaan in de namiddag over naar de massalopen over 5, 15 en 10 km. Tijdens de Happy Together Run zullen de leerlingen en leerkrachten dit jaar vergezeld worden van de 40 ‘koppen van de corrida’.”

“We hebben veel pareltjes in Deerlijk. De Kim en de Sam en de kerstcorrida horen daar absoluut bij”, stelde burgemeester Claude Croes. Directeur Stijn Eeckhout: “Dankzij de opbrengst van de kerstcorrida kunnen wij onze leerlingen die al eens voor een extra uitdaging staan, de goede zorgen geven waar zij om vragen.” (DRD)

Info: www.kerstcorrida.be.

The post Kerstcorrida trekt alle registers open is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »