Hostellerie Kemmelberg gaat dicht, zaakvoerders trekken naar Castel Mino in De Panne

Het hotel Hostellerie Kemmelberg op de top van de Kemmelberg gaat dicht tot het najaar van 2024. Philippe Vercoutter (60) en Kristine Loose (54) verlaten na 11 jaar de zaak. Ondertussen is er een nieuwe investeerder die van de Hostellerie een hedendaags vakantiedomein wil maken. Philippe en Kristine worden de nieuwe eigenaars van het pand Castel Mino in De Panne.

Castel Mino ligt in het hartje van de Dumontwijk. Het is een authentiek pand uit de Interbellum periode, de periode tussen de twee wereldoorlogen met art deco elementen. “Ik kom al meer dan 45 jaar naar De Panne. Ik startte in 1976 op mijn 13e met een eerste vakantiejob bij Bakkerij/Patisserie Rosseel op de Zeelaan. Later werd ik kelner in Brasserie Albert-I.”

Castel Mino wordt nu, na een geschiedenis van bijna 100 jaar, in ere hersteld en volledig gerenoveerd met behoud van zoveel mogelijk authentieke elementen. “Ze wordt bovendien uitgerust met alle modern, hedendaags comfort. Alles ecologisch verantwoord, uiteraard.”

6.000 events

De Hostellerie was de eerste horecazaak van Philippe (60) en partner Kristine De Loose (54). Philippe en Kristine renoveerden de bar en lobby, verhoogden de toegankelijkheid met nieuwe trappen en een lift, en creëerden een seminariezaal en 7 bijkomende luxekamers. Recent werd het salon aangepakt, met steun van Westtoer. De blikvanger werd de belevingstafel met mooie statische en dynamische 4K-beelden. De beelden werden gemaakt door de zaakvoerder zelf en worden verzameld op de website www.top.vlaanderen. De tafel bevat, naast het horizontaal opgestelde scherm, ook andere elementen die de zintuigen van de gasten prikkelen: een geurverspreider, een mistvormer en muziekboxen.

Hostellerie Kemmelberg dateert van 1954 en werd gebouwd door Baron Jacques Bruneel de la Warande . Doel was om het opkomende toerisme in Kemmel te stimuleren. In de beginjaren was de hostellerie een gasthof voor bourgeoisie en textielbaronnen.

Philippe en Kristine waren het vierde koppel die de zaak uitbaatten. “We organiseerden 6.000 events, noteerden 35.000 overnachtingen en verwelkomden 100.000 gasten.”

(MD)

The post Hostellerie Kemmelberg gaat dicht, zaakvoerders trekken naar Castel Mino in De Panne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »