Fran Vanhoutte behaalt vier medailles op worldcup schaatsen in Italië

Wat een fantastisch weekeinde beleefde Fran Vanhoutte in Italië. De skeelertopper laat steeds meer en beter van zich horen in het schaatsen.

Op de eerste dag van de worldcup schaatsen voor junioren en neosenioren in het Stadio del Ghiaccio in het Italiaanse Baselga di Piné behaalde Fran Vanhoutte een knappe tweede plaats op de 1.000 meter. Neosenior Vanhoutte legde de afstand af in 1’19”98. De Italiaanse Serena Pergher was slechts 70 honderdsten van een seconde sneller. Daags nadien vergrootte Fran Vanhoutte haar medailleaantal van één tot vier.

Ze won de massastart voor neosenioren in het Stadio del Ghiaccio en dat leverde haar dus goud op. Fran Vanhoutte juichte in die wedstrijd voor de Italiaanse Laura Peveri en de Noorse Julie Berg Sjobrend. Naast dat goud greep Fran Vanhoutte nog twee zilveren medailles. Ze sprintte de 500 meter in 40”17, goed voor een zilveren medaille. Die tijd was slechts 19 honderdsten van een seconde trager dan Inessa Shumekova uit Kazachstan. In de 1.500 meter, die ze aflegde in 2’05”99, finishte Fran Vanhoutte eveneens als tweede, 1”37 honderdsten na de Italiaanse Laura Peveri. “Bovendien brak ik op deze worldcup twee persoonlijke records: op de 500 meter en de 1.500 meter. Hiermee ben ik heel tevreden”, reageerde Fran Vanhoutte. Binnen twee weken neemt ze deel aan de Worldcup voor seniores in Polen. (PR)

The post Fran Vanhoutte behaalt vier medailles op worldcup schaatsen in Italië is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »