Drie mannen opgepakt uit entourage dader dodelijke mesaanval Parijs: dader was al veroordeeld voor terreurplannen

Er raken steeds meer details bekend over de dodelijke aanval zaterdagavond in het hart van Parijs, nabij de Eiffeltoren. Een jonge Duitse toerist kwam om het leven en twee mensen raakten gewond toen een dader plots willekeurige voorbijgangers aanviel. Het dodelijke slachtoffer werd gestoken met een mes, één van de gewonden werd met een hamer op het hoofd geslagen. De Franse minister van Volksgezondheid maakte zondagmiddag bekend dat de gewonde slachtoffers ondertussen in “goede gezondheid verkeren”. De dader, die “Allah akbar” zou geroepen hebben, werd opgepakt. Hij is geen onbekende voor de Franse autoriteiten. Hij was eerder al veroordeeld voor terreurplannen. Ook drie mannen uit zijn entourage werden ondertussen gearresteerd. 

Meer krantenkoppen in België

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »