De Vlaamse ’tranenprof’ weet Alzheimer en andere ziektes op te sporen in traanvocht: “Tranen kunnen zelfs voorspellen hoelang mensen nog zullen leven”

Om Alzheimer vast te stellen, is niet langer een ruggenmergprik nodig. De ziekte kan ook in traanvocht worden gedetecteerd: dat geldt ook voor de neurologische aandoening Huntington en binnenkort wellicht ook Parkinson. De Vlaamse ‘tranenprof’ Marlies Gijs (37) is de vrouw die dat baanbrekend onderzoek leidt, aan de universiteit van Maastricht. Ze vertelt dat tranen meer kunnen voorspellen dat u zou denken: “In tranen van blijdschap vind je zelfs het gelukshormoon terug.” 

Meer krantenkoppen in België

“De bieperaanval is hoogtechnologisch en psychologisch een gamechanger. Maar is deze nieuwe vorm van oorlog wel toe te juichen?”

“James Bond en Q zijn kneuzen in vergelijking met de Mossad. Het doet een mens in de haren krabben. Aan de ene kant heeft de Israëlische inlichtingendienst die overal oren en ogen heeft – en zeker aan de eigen grenzen – de grootste terreuraanval in jaren op eigen grondgebied niet voorkomen, en nog geen jaar later voert ze een aanval

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Schade aan auto, verlichtingspaal en dak nadat 86-jarige tractorbestuurder controle verliest

In de Monseigneur Schottestraat in Jonkershove (Houthulst) zorgde de bestuurder van een tractor zaterdagavond voor schade aan verschillende voorwerpen na een ongeval. Dat gebeurde nadat de 86-jarige bestuurder een bocht verkeerd inschatte, daarbij een auto raakte en een verlichtingspaal afreed die op een dak van een huis viel. De bejaarde man raakte lichtgewond.
The post Schade aan auto, verlichtingspaal

Lees meer »

Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord, wordt in beroep wellicht vrijgesproken. De man deed zijn behoefte in het ING-bankkantoor in Tielt, maar is ontoerekeningsvatbaar.
The post Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de biepers gisteren ontploften vandaag de walktietalkies van Hezbollah: opnieuw 14 doden en 450 gewonden – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 450 gewonden en veertien doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. Volgens CNN en ‘The New York Times’

Lees meer »

Hezbollah-commandant Ibrahim Aqil gedood bij precisieaanval op Beiroet – Exact 40 jaar geleden zat hij achter dodelijke bomaanslag op Amerikaanse ambassade

Het Israëlische leger heeft met een F-35 een “precisieaanval” uitgevoerd op een gebouw in het zuiden van Beiroet. Het doelwit, Hezbollah-commandant Ibrahim Aqil, is daarbij om het leven gekomen. Volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid vielen er 8 doden en 59 gewonden. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Kogelvrije vesten met schimmel en munitie uit 1983: Taiwan niet te spreken over “onbruikbare” Amerikaans wapenlevering

Taiwan, het eiland in de Oost-Chinese Zee vlakbij China, heeft een "onbruikbaar" wapenpakket ontvangen uit de Verenigde Staten. Dat meldt het Bureau van de Inspecteur-generaal van de VS in een rapport. Het militaire materieel werd niet goed verpakt, en door waterschade en schimmel zijn wapens en kogelvrije vesten onbruikbaar. Taiwan heeft nu honderdduizenden euro’s vrijgemaakt om de lading te herstellen.

Lees meer »