Club Brugge duikt top zes binnen na zege tegen Standard

Club Brugge heeft zondagavond op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League de punten thuisgehouden tegen Standard. Blauw-zwart won met 2-0. Door de zege duiken de Bruggelingen de top zes binnen. Met 26 punten springen ze van de zevende naar de vijfde plaats. De Rouches zijn negende met 20 punten.

Club wou geen tijd verliezen en greep het team van zijn voormalige trainer Carl Hoefkens meteen bij de keel. Standard wist zich geen raad met de Brugse intensiteit en werd al in de openingsminuten op achtervolgen aangewezen. Igor Thiago (3.) kopte Club op voorsprong.

Naarmate de wedstrijd vorderde ebden de verschillen uit het openingsfase weg. Club kon zijn hoge tempo niet aanhouden, Standard knokte zich stelselmatig terug in de wedstrijd. Echte dreiging wisten de Rouches daarentegen niet te produceren. 1-0 bleef de stand tot aan de rust.

Niet helemaal

De tweede periode bracht meer van hetzelfde. Club was beter, maar wist Standard niet helemaal te kraken. Iets voor het uur viel dan toch de dubbele voorsprong. Philip Zinckernagel (55.), die ook de assist uitdeelde voor het openingsdoelpunt, deed zijn ex-ploeg de das om.

Hij kreeg de bal voor de voeten na een mislukte trap van Ferran Jutgla en twijfelde niet. Via een speler van Standard verdween zijn volley voorbij een ongelukkige Arnaud Bodart. Aan de overzijde voorkwam Simon Mignolet in blessuretijd nog de 2-1 met een prima tussenkomst.

The post Club Brugge duikt top zes binnen na zege tegen Standard is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee kinderen omgekomen bij steekpartij tijdens Taylor Swift-jeugdkampje in Engeland: negen kinderen gewond van wie zes kritiek, ook twee volwassenen kritiek

Er zijn twee kinderen omgekomen bij een steekpartij tijdens een Taylor Swift-jeugdkampje in een dansschool in het Engelse Southport, ten noorden van Liverpool. Negen andere kinderen raakten gewond. Zes van hen zijn in kritieke toestand. Ook twee volwassenen zijn kritiek. De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt. Hij wordt beschuldigd van moord en poging tot moord.

Lees meer »

Wie is de echtgenoot van presidentskandidaat Kamala Harris, de man die zich helemaal wegcijfert voor haar?

Als Kamala Harris de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, zal er voor de allereerste keer in de geschiedenis geen first lady te vinden zijn in het Witte Huis. Haar echtgenoot, Doug Emhoff, zal de titel ‘first gentleman’ krijgen. Maar wie is deze man die holderdebolder verliefd werd op Kamala en haar de dag nadat hij haar ontmoet had, al een lijst stuurde

Lees meer »

Weerbericht: maandag wordt zomers

Maandag wordt het zomers met zon en af en toe enkele hoge wolkensluiers. De maxima stijgen naar 23 graden in de Hoge Venen, 26 graden aan de kust en 27 of 28 graden in het centrum. De wind uit oost tot zuidoost waait zwak tot soms matig. Langs de kust zal in de middag een matige zeebries uit noordoostelijke richting

Lees meer »

Pop-uprestaurant Bassud in Kasteel Ravenhof in Torhout

Van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 augustus strijkt het gastronomische restaurant Bassud vijf avonden vanuit de Zuidstraat neer in het Kasteel Ravenhof. Dat gebeurt voor het bijzondere concept Bassud@Ravenhof, dat kadert in het Kastelen- en Abdijenjaar van Westtoer. Bassud zorgt voor een culinair all-in menu, van aperitief tot koffie, voor de prijs van
The post Pop-uprestaurant Bassud

Lees meer »

PIT-ziekenwagen van Heilig Hartziekenhuis in Leuven maakt vanaf september extra medische zorg mogelijk 

Vanuit het Heilig Hartziekenhuis in Leuven rukt vanaf 2 september een PIT-ziekenwagen uit. PIT staat voor Paramedisch Interventie Team. Een PIT houdt het midden tussen een gewone ziekenwagen en een MUG-team. Met een PIT rijdt namelijk ook een verpleegkundige mee, die méér medische handelingen mag doen dan een gewone ambulancier. Daardoor moet de MUG niet uitrukken en blijft die beschikbaar

Lees meer »

Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting

De koninklijke wielerclub ‘De Verenigde Sportvrienden-Hoger Op’ in Langemark kan tijdens de wielerwedstrijden die ze organiseert in de gemeente een beroep doen op een groep trouwe signaalgevers.
The post Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger: “Mocht er nu oorlog uitbreken, dan zou ik met jullie naar het front willen trekken”

Een leger werkt met teams, niet met individuen. Tijdens zijn tiendaagse opleiding tot reservist schrikt onze reporter Kasper Goossens ervan hoe snel Defensie erin slaagt om van zijn pelotonnetje van acht uiteenlopende personages een hechte groep te maken. “Voor mij is het dé ontdekking van mijn opleiding”, schrijft hij. “Na amper tien dagen heb ik er zeven vrienden bij.”

Lees meer »