Buurtrestaurant Te Goare nu ook in Kerckstede: “Willen mensen samenbrengen”

In 2024 strijkt buurtrestaurant Te Goare neer in de cafetaria van zorgvoorziening Kerckstede in Oostnieuwkerke. Daarmee opent een vierde buurtrestaurant zijn deuren in de gemeente. Elke tweede dinsdag van de maand kunnen 65-plussers of inwoners met verminderde welzijnskansen er terecht voor een maaltijd.

Buurtrestaurant Te Goare wil iedere thuiswonende 65-plusser uit de gemeente een gezonde, gevarieerde en betaalbare maaltijd aanbieden. Ook wie jonger is en verminderde welzijnskansen heeft, kan er terecht.

Betaalbaar

“Ons buurtrestaurant brengt mensen samen”, vertelt schepen van Seniorenzorg Martine Zoete (Open VLD). “Wie zelf niet wil of kan koken, zin heeft om samen met anderen te tafelen en dat tegen een democratische prijs, kan bij ons terecht. Voor 10 euro geniet je van soep, hoofdgerecht en dessert”.

Ondertussen heeft het buurtrestaurant al een vestiging in elke deelgemeente. “In Staden kan je elke weekdag terecht in het AC/DC in de Ieperstraat 109”, weet de schepen. “Ook in Westrozebeke wordt elke dinsdag en donderdag een maaltijd geserveerd. Daarvoor werken we samen met lokaal dienstencentrum De Dorpsplekke. In Oostnieuwkerke is er wekelijks op donderdag buurtrestaurant in de cafetaria van woon-zorgcentrum De Oever”. Nu wil het gemeentebestuur het aanbod nog verder uitbreiden. “Daarvoor slaan we de handen in elkaar met Kerckstede”, gaat de schepen verder. “In 2024 kunnen eters elke tweede dinsdag van de maand terecht in de cafetaria van Kerckstede in de Slijperstraat 3 in Oostnieuwkerke”.

Lokaal verankeren

“Als zorgvoorziening vinden we het belangrijk om ons lokaal te verankeren”, vertelt Peter Danschot, algemeen directeur van Kerckstede.” We zetten in op verbondenheid en samenwerkingen. Het feit dat we de cafetaria kunnen openstellen voor dit initiatief is een verrijking voor onze zorgvoorziening. We kijken er naar uit om de eerste eters te ontvangen”.

Het buurtrestaurant in Kerckstede opent zijn deuren op 9 januari. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven of meer info vragen via 051 70 82 00 of www.staden.be/buurtrestaurant.

The post Buurtrestaurant Te Goare nu ook in Kerckstede: “Willen mensen samenbrengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op straat was er tevredenheid”: De Brug/N-VA/Open VLD wint verkiezingen in Ingelmunster met sterke score van burgemeester Kurt Windels

Met 59,9% van de stemmen of een stijging van 4,3% in vergelijking met de vorige gemeenteraadsverkiezingen wint De Brug/N-VA/Open VLD de verkiezingen van oktober 2024. Huidig burgemeester Kurt Windels is weer het stemmenkanon, want er kleurden maar liefst 2.336 mensen een bolletje achter zijn naam. Weldra mag hij aan zijn derde legislatuur als burgemeester beginnen.
The post “Op straat

Lees meer »

Betaalt u binnenkort duizenden euro’s minder successierechten? Dit zijn de nieuwe erfenistarieven

De nieuwe Vlaamse regering wil zoals bekend vanaf 2026 de erfbelasting hervormen. Nu wordt ook duidelijk hoe. HLN kon de nota daarover inkijken. Zoveel meer houdt u als partner, kind of zus in de toekomst aan een erfenis over. “Dit is vooral een goede zaak voor gewone families”, zegt HLN-vermogensexpert Isabelle Verhulst. “Zij kunnen duizenden euro’s meer overhouden.”

Lees meer »

Patricia Baert neemt afscheid bij Roularta

Tijdens een receptie in de ‘villa van Roularta’ werd officieel afscheid genomen van Patricia Baert (60) uit Meulebeke. Zij werkte twintig jaar in die villa voor de Roularta Media Group. “De laatste vijftien jaar vormde ik een tandem met Marina Goethals. Zij deed de bediening en ik stond mee in de keuken. Bij gasten zorgden
The post Patricia Baert

Lees meer »

KIJK. Audélia openhartig over geslachtsverandering in ‘Kotmadam Sarafian’: “Ik vind het vervelend dat die operatie nog niet is gebeurd”

Audélia (23) maakt al sinds de eerste aflevering geen geheim van dat ze trans is. Nu ze echter een moment alleen heeft met Barbara Sarafian, vindt ze het tijd om openhartig met haar te praten in ‘Kotmadam Sarafian’. Ze worstelt namelijk met een lastig dilemma: “Ga ik in januari afstuderen en mijn geslachtsoperatie uitstellen, of laat ik eerst mijn geslachtsoperatie

Lees meer »

“Deze verkiezing is een ode aan de zittende burgemeester”

Het meest opvallende aan deze gemeenteraadsverkiezingen is de lage opkomst. Voor de rest brengen ze, behalve in enkele steden, nauwelijks verandering. Bart De Wever (N-VA) is opnieuw de grote winnaar in Antwerpen, Vooruit wint een aantal steden, de extremen op links en rechts breken niet door en CD&V houdt op lokaal vlak goed stand.

Lees meer »

Zuhal Demir reikt de hand naar Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V), die de grootste blijft: “Nood aan stabiele coalitie”

In Genk zijn alle stemmen geteld en blijft huidig burgemeester Wim Dries met zijn CD&V-lijst de grootste. Dries houdt N-VA-minister en lijsttrekker Zuhal Demir op ruime afstand, die minister van Onderwijs blijft. Ze roept Dries op samen een meerderheid met N-VA te vormen. “Genk heeft nood aan een stabiele coalitie”, zei Demir zondag voor haar militanten in de Limburgse stad.

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Voormalige kleuterschool staat te koop: “Je kunt hier een heel unieke woning van maken”

De voormalige vrije kleuterschool Valkenberg in de Schoolstraat in Nederbrakel staat te koop. De laatste kleutertjes verlieten eind vorig schooljaar het gebouw. In opdracht van eigenaar Broeders van Liefde gaat vastgoedwebsite Teherbestemmen op zoek naar een nieuwe eigenaar en toekomst voor het pand. “Dit schoolgebouwtje verbouwen tot woonhuis is helemaal niet vergezocht”, zegt makelaar Niels Moras.

Lees meer »