Avelgemnaar wint met Verscheuren 6 uren van Kortrijk: Mathieu Vynckier wint voor het eerst voor eigen publiek

Copiloot Mathieu Vynckier uit Avelgem heeft samen met ervaren rot Vincent Verscheuren de 6 Uren van Kortrijk gewonnen. Daarmee hebben ze hun seizoen op een fenomenale wijze afgesloten. Voor de Avelgemnaar was het zijn eerste overwinning voor eigen publiek. Verscheuren wist al voor de zevende maal met de overwinning uit Kortrijk te vertrekken.

Het is geen verrassing dat Vincent Verschueren de 6 Uren van Kortrijk heeft gewonnen. De topfavoriet uit Oost-Vlaanderen was in het verleden al zes keer goed voor de overwinning. Hij was de enige van de kanshebbers die geen fouten maakte en bezorgde zo zijn co-piloot Mathieu Vynckier uit Avelgem zijn eerste overwinning in eigen streek. Op zaterdagavond was Melissa Debackere de snelste op de openingsproef en kon ze haar koppositie behouden tot de tiende proef, Lavano 2, waar ze vast kwam te zitten in het grind. Het duo maakte optimaal gebruik van dat moment om de leiding over te nemen en dankzij een foutloze laatste ronde wonnen ze overtuigend. “Het was een 6 Uren van Kortrijk met alles erop en eraan. Regen en modder maakten de klassementsproeven erg glad, maar we reden een strak tempo en kwamen nooit in de problemen. Dit is mijn zesde deelname hier in eigen streek en mijn eerste overwinning voor eigen publiek”, aldus een dolgelukkige Mathieu Vynckier.

Foutloos

Vincent Verschueren heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door de 6 Uren van Kortrijk te winnen. Hij heeft al zes keer eerder de overwinning behaald en was wederom de favoriet voor deze race. Zijn ervaring en foutloze rit onderscheidde hem van de andere deelnemers en zorgde ervoor dat zijn copiloot Mathieu Vynckier uit Avelgem zijn eerste overwinning op eigen bodem kon vieren.

Het winnende duo in Kortrijk, met links Mathieu Vynckier, rechts: Vincent Verscheuren. (foto DM)

Het was nog maar de tweede keer dat het duo samen racete. Mathieu Vynckier is blij dat hij aan de verwachtingen van zijn ervaren piloot kon voldoen. “Voor Vincent betekende dit natuurlijk heel erg veel. Hij wordt ‘Mister Kortrijk’ genoemd en wou die naam waarmaken door hier weer te winnen. Ik ben hem dan ook enorm dankbaar voor de kansen die hij me gaf. Het doet deugd om het vertrouwen te krijgen van een veteraan als Vincent. We moeten ook onze sponsors bedanken. Zij zijn van onschatbare waarde voor ons en onze sport. Zonder hen zouden wij niet kunnen deelnemen en zou de sport gewoon niet meer bestaan.”

Microbe

Mathieu Vynckier begon zijn rally-avontuur door zijn vader. “Hij zat in de organisatie van de rally van Kortrijk. Op die manier ben ik er van jongs af aan in gerold. Het heeft altijd gekriebeld om zelf in een rally-auto te zitten. Het is een microbe die je niet zomaar loslaat. Als Kortrijkzaan was het dan ook een droom die uitkwam om in Kortrijk aan de start te staan en al helemaal om hier te winnen.”

De zaakvoerder van Cocktailbar Stradivarius is afkomstig uit Kortrijk, maar woont al meer dan tien jaar in Avelgem. Zijn vrouw is afkomstig uit Avelgem en bracht hem mee. “Ik ben mijn familie en vrienden enorm dankbaar voor de steun. Vooral mijn gezin. Als zaakvoerder van Stradivarius uit Kortrijk is het geen evidentie om alles te combineren. Gelukkig kon ik rekenen op mijn vrouw en kinderen. Ze hebben me enorm gesteund en staan als een blok achter mij. Zonder hen zou het nooit mogelijk geweest zijn. Juist omdat ik in Kortrijk ben opgegroeid betekende dit zo veel voor mij. Ik kan niet beschrijven hoe goed het voelt om voor eigen publiek de overwinning te pakken.”

Over de toekomstplannen kan Mathieu nog niets concreets zeggen: “We kunnen nog niet zeggen wat onze plannen voor de toekomst zijn, maar Vincent en ik zullen zeker nog samen aan de start van wedstrijden komen. Deze overwinning voelde zo goed en smaakt naar meer.” (JDB)

The post Avelgemnaar wint met Verscheuren 6 uren van Kortrijk: Mathieu Vynckier wint voor het eerst voor eigen publiek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »