Vanhaverbeke met Boezinge tegen ex-ploeg Wevelgem

Zaterdag is er Sassport Boezinge SV Wevelgem City. Terwijl de Vlassers vorige speeldag op eigen veld met 1-2 aan het kortste eind trokken tegen Varsenare, hield het Boezinge van T1 Dylan Vanhaverbeke leider Diksmuide in bedwang (0-0). Boezinge en Wevelgem staan samen op de zesde plaats. Geen van beide ploegen kan het zich veroorloven om zaterdag met lege handen achter te blijven.

Vorig seizoen, toen Wevelgem op weg was naar een tweede opeenvolgende titel, kwam het tot een plotse breuk tussen de paars-witten en T1 Dylan Vanhaverbeke. Lang moest Vanhaverbeke niet werkloos toekijken. Boezinge drukte de ex-Wevelgemnaar in de armen. De broers Dieter en Mathias Meulenyzer volgden hun trainer en willen zaterdag graag winnen tegen hun ex-ploeg.

Mee met ‘de bende’

Over de breuk met Wevelgem wil Dylan Vanhaverbeke het niet meer hebben. Des te meer over de wedstrijd van komende zaterdag. “Uiteraard heeft mijn ex-ploeg geen geheimen voor mij”, zegt Dylan. “En wij niet voor hen. Wat mijn spelerskern betreft, wij baden niet in weelde. Aanvallend heb ik wel heel wat keuzemogelijkheden, maar voor het middenveld en de verdediging is het aanbod eerder beperkt. Toch zijn we mee met ‘de bende’ en moeten we onze ambities nog niet opbergen.”

Dylan Vanhaverbeke kan met twee titels trots terugkijken op zijn passage bij Wevelgem. “Zonder corona en de plotse scheiding waren het er wellicht zelfs nog meer geweest. Toen de competitie wegens corona al vroeg werd stilgelegd, stonden we na vijf wedstrijden met het maximum aan de leiding. Maar dat is het verleden.”

“Bij Boezinge ben ik bij een ambitieuze club beland. Zonder het uitvallen van enkele sterkhouders hadden we ongetwijfeld meegedaan voor de titel. Het kan uiteraard nog altijd, maar we mogen niet veel punten meer te grabbel gooien. Vorige week op leider Diksmuide, waar we een verdiend punt pakten, hebben we bewezen dat onze ambities terecht waren en nog altijd zijn. Vandaar dat we het ons niet kunnen veroorloven om tegen mijn ex-ploeg Wevelgem punten te grabbel te gooiden”, besluit Dylan Vanhaverbeke. (AVW)

Zaterdag 2 december om 18.45 uur: Sassport Boezinge SV Wevelgem City.

The post Vanhaverbeke met Boezinge tegen ex-ploeg Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »