Studenten Vives hogeschool Roeselare ontwikkelen groenteburger

Jaarlijks worden heel wat groenten weggegooid. Velen van hen halen de winkelrekken niet omdat ze er net iets anders uitzien of te klein zijn. Dat inspireerde zes studenten van Vives Roeselare om een duurzame groenteburger Burgerzin te ontwikkelen.

Yentl Gruyaert: “Burgerzin is de naam van onze duurzame groenteburger op basis van vergeten groenten. De hoofdingrediënten zijn witloof en koolraap. Het resultaat: een smaakvolle plant based burger. Onze burger kopen kan voor slechts 6 euro per verpakking. Je kan het team volgen via Instagram en Facebook. (Instagram: Burger_zin en Facebook: burgerzin). We zien: Yentl Gruyaert, Simon Deman, Jari Demeulenaere, Helena Van Nieuwenhuyse, Amber Van Hyfte en Arthur Annendyck. (RV/gf)

The post Studenten Vives hogeschool Roeselare ontwikkelen groenteburger is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem

Besox wordt de nieuwe naamsponsor van Besox Handbalclub Izegem. Besox werd twee jaar geleden in één klap hoofdsponsor van de club en heeft extra inspanningen geleverd om volgend seizoen ook naamsponsor te worden.
The post Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »

Kortrijkse gemeenteraad sleept zich naar het einde

Afgelopen maandag stond in Kortrijk de laatste gemeenteraad voor het zomerreces geagendeerd. En aan die raad was – net als heel wat voorgaande – maar weinig soeps. Inhoudelijk is het pover, maar intussen volgen de trieste politieke schouwspelen elkaar op. Het moge duidelijk zijn, meerderheid én oppositie slepen zich naar het einde van de legislatuur.
The post Kortrijkse gemeenteraad

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »