Strijd tegen klimaatopwarming wordt steeds dringender: ‘We doen al jaren alsof er in de toekomst iets komt dat onze problemen wel gaat oplossen’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »