Soroptimisten steunen pamperbank Poperinge

Het Huis van het Kind Poperinge-Vleteren (Vroonhof 6) zorgt er met de pamperbank voor dat gezinnen met financiële moeilijkheden voordelig luiers kunnen kopen. De pamperbank kreeg 1.000 euro van serviceclub Soroptimist. Baby’s en peuters hebben gemiddeld 6 luiers per dag nodig. Dat zijn 2.100 luiers per jaar. Gemiddeld kost een luier 20 cent, ofwel 420 euro per jaar.

Voor gezinnen met financiële problemen is dit een grote kost, maar toch noodzakelijk. Gezinnen met een verwijsbrief van Kind en Gezin of het OCMW kunnen bij de pamperbank maandelijks een pakketje van 25 luiers kopen voor 1 euro.

“Momenteel maken 40 gezinnen hier gebruik van voor 55 kinderen in totaal. De pamperbank krijgt heel veel vragen, maar hangt af van schenkingen. Vaak moeten ze mensen teleurstellen omdat ze de juiste maat niet in voorraad hebben. Om aan alle vragen te voldoen, zouden ze maandelijks voor 200 euro luiers moeten aankopen”, zegt Nele Theunynck, coördinator van de Dienst Gezinsondersteuning van de Stad Poperinge.

Duwtje in de rug

Soroptimist International club Ieper-Poperinge maakt deel uit van een internationale serviceclub. Professioneel actieve vrouwen werken zowel lokaal als internationaal samen om rechten en levensomstandigheden te verbeteren. De club is het project van de pamperbank zeer genegen en schenkt 1.000 euro voor de aankoop van luiers.

Schepen Loes Vandromme (CD&V) van Poperinge: “Het Huis van de Kind in Poperinge heeft een heel uitgebreide werking. We zijn er voor alle gezinnen, maar zeker ook voor de meest kwetsbare. De ruilwinkel is een schoolvoorbeeld van hoe we alle lagen van de bevolking kunnen bereiken: van zeer kwetsbare gezinnen tot mensen die heel bewust op zoek gaan naar hoe ze duurzaam kunnen omgaan met spullen. Voor wie het moeilijk heeft voorzien we een extra duwtje in de rug: de pamperbank is daar één voorbeeld van. We zijn de dames van de Soroptimisten heel erg dankbaar voor de financiële steun aan de pamperbank! Zij maken het verschil in deze werking.” (AHP)

The post Soroptimisten steunen pamperbank Poperinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »