Professionele zeemeermin Gabriela ontsnapt op nippertje van verdrinkingsdood in aquarium: “Gelukkig worden we hiervoor opgeleid”

Een job als professionele zeemeermin verreist jaren training en komt niet zonder gevaren. Dat ondervond Gabriela Green-Thompson Kay toen ze eind november enkele kinderen entertainde in een aquarium in Zuid-Afrika. Ze bleef met haar staart aan een rots hangen en leek te verdrinken, maar wist zich op het nippertje nog uit haar ‘uniform’ te wurmen om naar het wateroppervlak te zwemmen. “Gelukkig worden opgeleid om onze staart op een snelle manier los te maken”, schrijft ze op Facebook. “Met een stoffen uniform gaat dat beter als met een siliconen staart, en ik had een stoffen staart aan.”

 

Meer krantenkoppen in België

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »