Oude en nieuwe kinderburgemeesters huldigen samen gloednieuwe boomhut in

De oude en de nieuwe kinderburgemeesters van Izegem hebben zaterdagnamiddag officieel een eigen realisatie geopend. Gewezen kinderburgemeester Manoe Folens, die twee jaar geleden het idee voor de boomhut lanceerde, mocht samen met kersvers kinderburgemeester Victor Viaene als eerste de boomhut van twee verdiepingen naast het zwembad ontdekken.

Elk jaar loopt in de basisscholen een verkiezing, waarmee de leden en de burgemeester van de kinderraad worden verkozen. Dit keer viel de keuze op Victor Viaene van basisschool De Stadsparel. Hij nam vrijdagavond officieel de burgemeesterssjerp over van zijn voorgangster Axelle en legde de eed af als de tiende kinderburgemeester van Izegem. Als hoofd van de raad mag hij de vergaderingen leiden waarop de kinderen samen bepalen wat er op kindervlak beter kan in de stad. Daarbij worden ook adviezen en voorstellen uitgebracht. Een van die voorstellen, van gewezen kinderburgemeester Manoe Folens twee jaar geleden, was een boomhut.

Die werd effectief gerealiseerd door de stad en zaterdag mochten de oude en de nieuwe burgemeester samen de boomhut openen. De constructie werd uitgevoerd door professioneel boomhutbouwer en buitenhoutspecialist Jeroen Louagie uit Oosterzele. Het resultaat is ronduit indrukwekkend. De boomhut telt twee verdiepingen en steunt volledig op een platform die met twee dikke dwarsbalken vastgemaakt zijn aan de stammen van bomen. In de wand aan de achterkant zitten gaten die het licht binnen laten. Al hebben die gaten ook een andere functie. “Sociale controle is ook een van de redenen waarom we deze locatie kozen”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “Vandalenstreken, misbruik of overlast willen we hier uiteraard graag vermijden. En daar helpt wat inkijk wel bij. Deze boomhut is er gekomen voor en door kinderen. Het zou eigenlijk fantastisch zijn als we elke zes jaar zo’n mooi en groot project kunnen realiseren van de kinderraad.”

Ambitieuzer dan eerst gedacht

“Dit project is toch een pak ambitieuzer uitgevallen dan we twee jaar geleden voor ogen hadden”, zegt jeugdschepen Virginie Derumeaux (N-VA). “Vooral omdat de zoektocht naar een geschikte locatie niet evident was. Zo keken we eerst richting de site van De Zonnebloem, maar daar zijn we omwille van de verkeersveiligheid van af gestapt. Hier aan het zwembad vonden we echter de perfecte locatie. En doordat er twee jaar over is gegaan konden we het budget wat optrekken. Normaal wordt elk jaar 10.000 euro uitgetrokken voor projecten van de de kinderraad, maar deze boomhut kostte wel zowat dubbel zo veel.”

Ook aftredend kinderburgemeester Axelle Demeyere (12) mocht zaterdag nog een laatste keer in actie komen. Zij mocht samen met Bert Maertens in het gemeentehuis het huwelijk van Laurens Demeyst en Kim Vandenbossche voltrekken. “Een enorme eer”, vertelt ze. “Al had ik wel veel stress. Per slot van rekening is een huwelijk een heel erg belangrijk moment in een mensenleven. En dan wil je niet dat er iets fout loopt. Voor mij was dit absoluut de kers op de taart van mijn tijd als kinderburgemeester in Izegem.” (Sam Vanacker)

The post Oude en nieuwe kinderburgemeesters huldigen samen gloednieuwe boomhut in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Bedwantsenprobleem in repatriëringscentrum in Steenokkerzeel nog niet meteen van de baan: “Bestrijdingsfirma’s overbevraagd”

Het bedwantsenprobleem in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzaal zal niet meteen opgelost zijn. De procedure om de plaag in te schatten en de daaropvolgende administratie vraagt al enkele weken, en bovendien zijn de bestrijdingsfirma’s overbevraagd. Intussen kunnen nog slechts 1 bewonersvleugel en het administratieve gedeelte worden gebruikt.

Lees meer »

Nelis en Yakari zijn Belgisch kampioen beerpong

Nelis Himpe uit Lichtervelde en Yakari Pyckavet uit Hooglede zijn de nieuwe Belgische kampioenen beerpong. Onder de teamnaam ‘On met la Patate!’ wisten ze na een finale vol spanning aan het langste eind te trekken tegen Gilles Brouckaert en Senne Vandecaveye.
The post Nelis en Yakari zijn Belgisch kampioen beerpong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laureaten van de jeugdschieting in de kijker

Op de terreinen van de Sint-Sebastiaangilde aan de Kortekeer in Beselare vond de laatste jeugdschieting van het Westlandtornooi plaats.
The post Laureaten van de jeugdschieting in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broers Teo en Leo leren Bruggeling hotdogs eten: “Een gat in de markt”

In de Noordzandstraat 94, pal in de uitgaansbuurt ‘t Zand, gingen de broers Leo en Teo Demets van start met Top Dogs, een takeaway voor liefhebbers van hotdogs. “In het buitenland, vooral in Canada, zag ik veel populaire hotdogkraampjes maar in Brugge lijkt het een gat in de markt”, zegt Teo.
The post Broers Teo en Leo leren Bruggeling

Lees meer »

Royaltyfans ontdekken pijnlijk detail in verjaardagsfoto van prins Harry: “Meghan werd uit beeld geknipt”

Voor het eerst in jaren ontving prins Harry felicitaties voor zijn veertigste verjaardag van de Britse koninklijke familie. Bij een foto van de prins klonk het: “We wensen hem een hele fijne verjaardag.” Oplettende royaltyfans ontdekten echter een addertje onder het gras. Op de oorspronkelijke foto stond namelijk ook zijn vrouw Meghan Markle (43), maar zij is in de recente

Lees meer »

“Enorm vereerd, maar ik heb bedankt”: Sofie Dumont, nu in ‘De verraders’, had privé-chef kunnen zijn van koning Filip

Ze mag dan misschien wat koel en kil overkomen, chef-kok Sofie Dumont (50) heeft een groot hart voor anderen en zeker voor haar dochter Grace (11). Die heeft, net als haar moeder, een sterke wil. “Ik wil geen kind dat zich heel de tijd achter de mama verstopt”, vertelt Dumont in een interview met ‘Story’. Daarin verklapt ze ook waarom

Lees meer »

Personeel Bandag in Dilsen-Stokkem krijgt motivatiepremie en gaat volgende week opnieuw aan het werk

Bij bandenproducent Bandag in Dilsen-Stokkem hebben vakbonden en directie voor het eerst samengezeten, nadat vorige week duidelijk werd dat de directie de fabriek wil sluiten. Het personeel is bereid volgende week opnieuw aan het werk te gaan, maar de vakbonden hebben de directie wel om een motivatiepremie gevraagd. Die premie is intussen goedgekeurd en een nieuw overleg komt er op

Lees meer »

“Puur omdat ik een vrouw ben”: populaire Alisha Lehmann ziet met eigen ogen hoe vriend pakken meer verdient bij dezelfde club

Er moet Alisha Lehmann (25) iets van het hart. De misschien wel populairste voetbalster van het moment verdient miljoenen als influencer, en net dat bezorgt haar een wrang gevoel. Want het staat in schril contrast met wat ze krijgt als speelster. Zeker als ze het vergelijkt met wat haar vriend Douglas Luiz (26) verdient, die ook bij Juventus speelt. “Ik

Lees meer »

“Hij verliet mij op het moeilijkste moment van mijn leven”: buitenechtelijk kind is niet eerste misstap van Dave Grohl

Dave Grohl (55), zanger van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Jordyn Blum (48) heeft bedrogen en in het geheim een kind heeft verwekt bij een andere vrouw. Een bekentenis die heel wat fans met open mond achterliet, maar zijn ex-vriendinnen zijn minder verbaasd. Grohl heeft namelijk een bijzonder tumultueuze liefdesgeschiedenis. “Jij bent mijn toekomstige

Lees meer »