Ook Michelin toont zich enthousiast over La Rigue van Peter Goossens: “De kritiek heeft ons team sterker gemaakt”

Goed nieuws voor Peter Goossens en zijn team van La Rigue in Knokke. Nadat Gault&Millau de luxebrasserie beloonde met 14,5/20, krijgt het restaurant nu ook een vermelding op de website van de Michelingids. “Dit doet natuurlijk deugd. We zijn altijd keihard blijven werken en hebben nu de juiste mensen op de juiste plaats”, zegt algemeen manager Yannick Bouts.

Een royale vol-au-vent met groenten uit het seizoen, een crêpe Suzette volgens de regels van de kunst: La Réserve staat weer op de culinaire kaart. Het is slechts een van de lovende commentaren die La Rigue – het restaurant van chef Peter Goossens in hotel La Réserve in Knokke – krijgt op de website van de Michelingids. Het restaurant krijgt weliswaar nog geen quotering. Ook de high-end uitvoering van het interieur en het terras aan het Zegemeer krijgen complimenten. En zo wordt de luxebrasserie al voor de tweede keer op enkele dagen tijd beloond met goede recensies. Eerder gebeurde dat al in de nieuwe gids van Gault&Millau.

Opsteker

Een deugddoende opsteker voor het team van Peter Goossens. Want na de opstart in volle hoogseizoen kreeg La Rigue enkele negatieve recensies te horen. La Rigue trok in die tussentijd ook enkele topmensen aan, zowel in de zaal als in de keuken. En dat laatste maakt wel degelijk het verschil, zo blijkt. Want behalve een score van 14,5/20 in Gault&Millau, krijgt de zaak nu dus ook een vermelding op de website van Michelin.

“Natuurlijk doet dit ons deugd”, reageert algemeen manager Yannick Bouts. “We zijn altijd hard blijven werken en een opstart in het midden van het hoogseizoen is nu eenmaal niet evident. Zeker als de zaak zó populair is. Iedereen wou er vanaf het begin bij zijn. De verwachtingen waren bovendien enorm hoog. Het was dus een gigantische uitdaging om zo te starten. Vergeet niet dat we op één avond tot 160 couverts verwerken. Hebben we een moeilijkere periode gekend? Dat gaan we niet ontkennen. Toch zijn we steeds hard blijven werken en daar plukken we nu de vruchten van. De kritiek heeft ons team sterker gemaakt”, aldus Bouts.

Trein is vertrokken

“We hebben de jongste tijd nog verschillende topmensen aangetrokken die ondertussen aan de slag zijn. Je kan dus zeker stellen dat de trein vertrokken is. De positieve feedback die we krijgen van onze gasten zorgt voor nog extra motivatie. Nu zien we steeds meer het resultaat van wat we kunnen en daar mogen we best trots op zijn. Onze ambitie is en blijft dat de mensen tevreden zijn én willen terugkomen.” (MM)

The post Ook Michelin toont zich enthousiast over La Rigue van Peter Goossens: “De kritiek heeft ons team sterker gemaakt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »