Kortrijk Spurs doet met zege in Luik goede zaak voor top vijf in BNXT League

Op de twaalfde speeldag heeft Kortrijk Spurs vrijdag een goede zaak gedaan in de strijd om de top vijf in het Belgische luik van de BNXT League. Kortrijk ging met 83-85 winnen in Luik.

Bij de rust keek Kortrijk nog tegen een 42-35 achterstand aan. In het derde kwart (25-27) knabbelden de Spurs daar wat van af en in het slotkwart (16-23) gingen ze op en over de Luikenaars. Dat gebeurde wel pas in money time. Met minder dan een halve minuut op de klok had Luik nog altijd drie punten voorsprong (81-78). Nadat de bezoekers op 81-82 waren gekomen, nam Luik weer heel even het voortouw (83-82 op acht seconden van het einde), maar met een driepunter besliste Brevin Pritzl het duel in het voordeel van Kortrijk. Met 20 punten was Pritzl topscorer van de partij. Jayden Gardner (13 ptn, 9 rbds, 3 assists) was de andere sterkhouder van Kortrijk.

Kortrijk derde

Met 18 punten is Kortrijk in de stand derde, op gelijke hoogte van Oostende en Antwerp, die een wedstrijd minder speelden. Brussels, Mechelen en Luik nemen met 17 punten de plaatsen vier tot zes in. Ze hebben wel maar een punt voorsprong op Limburg United, dat twee wedstrijden minder speelde. Zaterdag spelen de Limburgers op verplaatsing bij Bergen. Antwerp ontvangt dan Aalst en ook een Clasico tussen Oostende en Charleroi staat op het programma.

The post Kortrijk Spurs doet met zege in Luik goede zaak voor top vijf in BNXT League is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »