Hoogconjunctuur bij provinciale seniorenteams van Volley Bredene: “Niets moet en alles mag”

Wie de rangschikking van de provinciale volleybalteams regelmatig eens nakijkt, heeft ongetwijfeld al gemerkt dat de twee damesploegen en het herenteam van Volley Bredene bovenaan prijken. De club van voorzitter Oliver D’haenen (52) beleeft op provinciaal niveau mooie tijden.

“Ik ben een heel tevreden voorzitter. Het is tof als de seniorenploegen het goed doen, maar ik ben ook heel blij dat de verstandhouding onder de spelers optimaal is. Iedereen beleeft plezier aan zijn hobby en eigenlijk is dat het belangrijkste. Onze leuze blijft hoe dan ook onveranderd: niets moet en alles mag. Het bestuur fluistert de coaches zeker niet in dat hun ploeg moet promoveren, maar als de kans zich voordoet zullen ze die uiteraard niet lagen liggen”, aldus de voorzitter van Volley Bredene.

Het damesteam dat in Promo 2 speelt, leed vorig weekend zijn eerste nederlaag, maar voert nog steeds de rangschikking aan. “De ambitie voor aanvang van de competitie was om zo snel mogelijk het behoud te verzekeren met deze ploeg”, gaat Olivier D’haenen verder. Dat zal wellicht probleemloos lukken en misschien moeten we na de heenronde onze ambities wat bijstellen. Je hoort me niet vertellen dat het team van coaches Bjorn De Roo en Mike Schillewaert zal promoveren, want een seizoen duurt lang en er kan nog van alles gebeuren. Hetzelfde geldt voor de damesploeg in Promo 4. Als je in zeven wedstrijden enkel verliest tegen de leider en in de andere wedstrijden amper een set prijsgeeft, moet je ambitieus zijn. Voor de progressie van deze jonge speelsters zou promotie een goede zaak zijn. Dan verkleinen we ook de kloof met het A-team en dat is een goede zaak voor de doorstroming.”

Feilloos parcours

De provinciale herenploeg in Promo 3 legde tot op heden een bijna feilloos parcours af en staat afgetekend aan de leiding. Enkel tegen VT Menen C werd met het kleinste verschil verloren. “Deze groep is duidelijk een stuk matuurder dan vorig seizoen. Door het samenvoegen van de twee provinciale herenploegen is de concurrentie ook een stuk groter geworden. Ook voor dit team is promotie geen must, maar wel een goede zaak om de kloof met onze ploeg in derde nationale te verkleinen. Doordat we ook de enige kustploeg zijn met provinciale herenploegen, zorgen goede resultaten ongetwijfeld ook voor een soort aanzuigeffect. Misschien zullen jongens uit de streek die elders volleyballen hierdoor misschien gemakkelijker de overstap maken naar Volley Bredene”, besluit voorzitter D’haenen.

Ook jeugdcoördinator Caroline Fillée (45) is uiteraard blij met de huidige gang van zaken. “Eigenlijk had ik niet verwacht dat onze provinciale seniorenploegen het dit jaar zo goed zouden doen. We zijn nog niet eens halverwege de competitie en het is nog wat vroeg om hoog van de toren te blazen, maar het is duidelijk dat alle teams in een goede flow zitten. Nochtans zijn er weinig spectaculaire aanpassingen of wijzigingen doorgevoerd binnen de drie ploegen. Enkel de trainerswissel bij de dames in Promo 2, maar verder is alles grotendeels hetzelfde gebleven als vorig seizoen.”

Nieuwe inschrijvingen

“Ook onze jeugdwerking draait op volle toeren”, gaat Caroline Fillée verder. “Dit jaar was de instroom groter dan er jeugdspelertjes stopten. We noteerden 35 nieuwe inschrijvingen en dat is een positieve trend die we toejuichen. Het blijft jammer dat de meeste jongens volleybal nog altijd geen aantrekkelijke sport vinden. Onze jeugdtrainers doen er nochtans alles aan om leuke en kindvriendelijke trainingen te organiseren. Enerzijds kan deze beperkte instroom aan jongens op termijn problematisch worden voor de doorstroming naar de herenteams, maar anderzijds zijn we de enige kustploeg die seniorenteams in de herencompetitie tussen de lijnen brengt. Misschien zullen jongens die elders in een jeugdploeg spelen op latere leeftijd noodgedwongen naar Volley Bredene moeten komen om hun sportieve hobby verder te beoefenen. Het is misschien beter om nu niet al te ver vooruit te kijken en vooral te genieten van de hoogconjunctuur bij onze provinciale seniorenploegen”, besluit de jeugdcoördinator van Volley Bredene. (Philippe Decruynaere)

The post Hoogconjunctuur bij provinciale seniorenteams van Volley Bredene: “Niets moet en alles mag” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom botst

De felle rukwinden van zaterdag zorgden in Avekapelle bij Veurne voor een slachtoffer. Een 90-jarige vrouw verloor door de rukwinden de controle over het stuur van haar bestelwagen en botste tegen een boom. Daarna belandde ze in de gracht. Ze werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.
The post 90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »