“En nu een glas rode wijn”: Kompany kan even ademhalen na verpletterende zege in match van de waarheid

Exact wat Kompany nodig had! Burnley pakte in een rechtstreeks degradatieduel tegen Sheffield uit met maar liefst vijf doelpunten, waardoor Kompany zijn eerste thuiszege boekte en weer wat rustiger kan ademhalen. “De druk om te presteren vandaag was groot.” 

Meer krantenkoppen in België

Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van verloop in onze gemeenteraden

Bijna een kwart van de West-Vlaamse gemeenteraadsleden stopte de voorbije jaren vroegtijdig met politiek. Herwig Reynaert, professor lokale politiek (UGent), pleit voor een betere ondersteuning en betere verloning van de raadsleden. “We dreigen kwaliteitsvolle mensen te verliezen die zouden kunnen doorgroeien tot schepen of burgemeester.”
The post Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van

Lees meer »

Meisjes roken en vapen voor het eerst evenveel als jongens

De tijd lijkt voorbij dat jongens meer roken en vapen dan meisjes. Uit een leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs blijkt dat meisjes vorig schooljaar evenveel rookten als jongens, zowel klassieke sigaretten als e-sigaretten. De bevraging toont ook opnieuw de gestegen populariteit van e-sigaretten.

Lees meer »

Burgemeester in Mexico nog geen week na benoeming vermoord

De burgemeester van de Mexicaanse stad Chilpancingo is nog geen week na zijn benoeming vermoord. Alejandro Arcos was zes dagen lang de burgemeester van de stad met zo’n 280.000 inwoners in het zuidwesten van het land. Hij bezocht in die periode onder meer een gebied dat getroffen was door orkaan John.

Lees meer »

Eerst hackte Kevin D. American Airlines, daarna kraakte hij website van Sportpaleis en ging er met viptickets vandoor

Vandaag, maandag, behandelt de Mechelse rechtbank het proces van Kevin D. (30). De Mechelaar haalde in 2022 het nieuws, omdat hij het computersysteem van American Airlines had gehackt. Hij zat bijna een jaar in een Italiaanse cel en een uitlevering aan de VS kon maar op het nippertje worden vermeden. Nu moet D. zich verantwoorden voor het hacken van de

Lees meer »