Dutoit (FC Gullegem) wil graag scalp van Harelbeke

De voorbereiding op het seizoen maakte hij nog mee bij Racing Harelbeke, zondag staat doelman Sören Dutoit met FC Gullegem tegenover zijn ex-ploeg. “Harelbeke komt geen opendeurdag houden. We zullen onze kansen moeten benutten.”

Gullegem stak zich na drie nederlagen op rij een hart onder de riem met een 4-3 zege tegen Merelbeke. Het staat nu gedeeld zevende. Harelbeke had minder reden tot juichen – Jong Cercle kwam met 0-3 winnen – en bengelt nu onderaan, op een onveilige vijftiende plaats.

Bij Gullegem hebben Indy Vancraeyveldt en doelman Sören Dutoit een verleden bij Harelbeke. Dutoit maakte dit seizoen de voorbereiding nog mee bij Harelbeke. Tot doelman Sammy Bossut Zulte Waregem ruilde voor de paars-witte Ratten.

“Toen wist ik meteen dat ik op de bank zou belanden”, zegt Dutoit. “De concurrentiestrijd met dat Waregemse boegbeeld kon ik onmogelijk winnen. De belangstelling van Gullegem kwam me dan ook goed uit. Binnen de kortste tijd raakten we het eens.”

De nul houden

“Harelbeke is me dus goed bekend. Het verbaast me wel een beetje dat ze het moeilijk hebben. We zijn nog lang niet zeker van de drie punten. Harelbeke zal niet bij ons komen om opendeurdag te houden. Dus zullen we heel goed met de kansen moeten omspringen en hopelijk achteraan de deur dicht houden. Dat hebben we dit seizoen nog maar weinig gekund.”

Dutoit is geboren in Harelbeke, ging er naar school, en pakte bij Racing zijn eerste ballen. “Als zestienjarige mocht ik er debuteren in de eerste ploeg”, doet de 32-jarige Gullegemse goalie zijn verhaal. “Later droeg ik de kleuren van SV Roeselare, RC Waregem, Oudenaarde, Koksijde en opnieuw Oudenaarde. Daar heb ik, gespreid over twee periodes, acht jaar gespeeld. Jammer genoeg scheurde ik er twee achillespezen. Om weer op niveau te geraken moest ik in een eerste ploeg kunnen spelen. Dat werd vorig seizoen dus Harelbeke. Ik heb het er best naar mijn zin gehad.”

“Mijn overstap naar Gullegem heb ik me alleszins nog niet beklaagd. Nadat we ons bij de top vijf hadden genesteld, verloren we wel drie keer op rij. Dat was jammer. Maar nu we weer eens hebben gewonnen, willen we op dat elan doorgaan en de scalp van Harelbeke nemen”, besluit de doelman. (AVW)

Zondag 3 december om 15 uur: FC Gullegem RC Harelbeke.

The post Dutoit (FC Gullegem) wil graag scalp van Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »

“Schol!”: Cruisekoppel met MS popt fles champagne in limo op weg naar eigen begrafenis

Afgelopen weekend namen Chris Aerts (57) en Patrick Speliers (56) afscheid van hun vrienden en familie op hun eigen uitvaart. Het ‘Antwerpse cruisekoppel’ ijvert samen al jaren voor een betere euthanasiewet, beiden zijn ze MS-patiënten met ondraaglijk leed. In de limousine onderweg naar hun begrafenis openden ze samen een fles champagne om hun afscheidsfeest goed in te zetten.

Lees meer »

Juf Natalie schrikt niet van Vlaamse toetsen. “Vaak hoor ik: ‘Juf, waarom moeten we dat kunnen? We hebben rekenmachines’”

“Proefwerken worden soms leeg afgegeven of zijn té snel ingevuld.” De mindere resultaten van de Vlaamse toetsen doen juf Natalie Haine (45) niet schrikken. De invloed van ‘schermpjes’ op de taalkennis en aandachtsspanne van onze jeugd zijn voelbaar. Met welke originele oplossing probeert de school van Natalie dat tij te keren?

Lees meer »

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aadil Diwan Ali en de Kortrijk Warriors zetten cricket in de kijker in VRT1-programma ‘Goed Gespeeld’: “Vrij makkelijk om aan te leren”

Voor Aadil Diwan Ali (33) heeft de sport cricket weinig geheimen meer. Onlangs schitterde hij nog in het VRT 1-programma ‘Goed Gespeeld’, waarin hij samen met zijn neef Zeshan cricket in de kijker plaatste. Aadil woont in Kuurne maar richtte in 2020 samen met zijn neef Addnaan het cricketteam Kortrijk Warriors op. Inmiddels is er al een mannen- en vrouwenploeg

Lees meer »

23 graden aan de kust vandaag: Kwik gaat verder de hoogte in

Na een vrijwel helder begin van de dag, krijgen we in de loop van dinsdag stapelwolken, maar het blijft meestal zonnig. Aan de kust is het de hele dag zonnig. Het wordt nog warmer, bij maxima van 23 graden aan de kust en in de Hoge Venen tot 27 of 28 graden in Laag- en Midden-België. Dat voorspelt het KMI.<br

Lees meer »

Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit”

Dit weekend opent de nieuwe meubelzaak Blanco de deuren aan de Kortrijksesteenweg 279 in Harelbeke. De drijvende kracht achter de exclusieve outdoormeubelen is ontwerper Kurt Velghe, die samen met zijn zoon Axell (29) de zaak runt.
The post Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit” appeared first on

Lees meer »

Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge

Binnenkort zullen ‘parkeerverwijsborden van de derde generatie’ op strategische invalswegen richting de publieke parkings in het centrum aan bestuurders op voorhand informatie geven over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. De werkzaamheden starten in augustus en tegen november moet alles operationeel zijn.
The post Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »