Diamant voor Odiel en Anna

Tijdens een gezellige familie- en vriendenbijeenkomst in ‘Maison Maurice’ werd het diamanten echtpaar Odiel Tanghe(86)-Anna Goemaere (85) gehuldigd. Burgemeester en schepenen brachten tijdens de receptie een bezoek. Zij hadden een geschenk en het guldenboek mee.

Odiel en Anna wonen sinds enkele jaren in de serviceflats van het woon-zorgcentrum ‘De ‘Gavermeersen’ van hun Deerlijk. Voordien woonden zij in de Klijtstraat, op het kruispunt met de Wafelstraat.

Anna en Odiel leerden elkaar kennen op de werkvloer bij de firma Victoor. Burgemeester Claude Croes vertelde: “Ik weet dat de jubilarissen respectievelijk afkomstig zijn van Sint-Lodewijk en de Belgiek. Zij hebben één zoon en één kleindochter. Zij bleven niet van tegenslagen gespaard.”

In de gemeente zijn Anna en Odiel gekend door Tuinhier. Odiel was de man van de lochting en droeg zijn hele leven zorg voor zijn verzameling vogels. Hij was vele jaren in het bestuur van de bedevaart naar Bottelare. Anna is lid van Samana en NEOS.

Croes: “Het zijn zeer gelovige mensen. Bedevaartsplaatsen en de gebedsgroep zijn Anna niet vreemd. Zij bracht mensen samen om te bidden voor mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.” Anna verzamelde in haar woning veel beeldjes van de heilige Maria en was aanwezig toen er in de buurt tijdens de meimaand gebeden werd. Een burgemeesterswens voor de toekomst? “Jubileren is terugblikken naar vroeger en denken aan mooie anekdotes. Is genieten van deze feestelijke dag. Is vooruitkijken en ik hoop dat jullie nog lang mogen genieten van jullie knusse woonplaats in de serviceflatjes. Genieten ook van jullie engagement in het verenigingsleven en de mooie vriendenkring.”

Het diamanten feest werd in het guldenboek genoteerd en ondertekend door familie en vrienden. Het gelukwensentelegram van het koningshuis werd voorgelezen. Daarna was het moment aangebroken om te klinken op Odiel en Anna en voor de jubileumfoto’s. (MVD)

The post Diamant voor Odiel en Anna is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

KIJK. Beloega’s Plombir en Miranda, die gered werden uit belegerde Charkiv, maken het goed in grootste aquarium van Europa

Beloegadolfijnen Plombir (15) en Miranda (14) zwemmen rond in hun nieuwe thuis in Valencia, Spanje. Geen evidentie, want enkele weken geleden zaten ze nog in Charkiv, Oekraïne, waar Russische bommen en raketten insloegen tot op een paar honderd meter van hun verblijf. Een internationaal team vervoerde hen toen naar het grootste aquarium van Europa: L’Oceanogràfic. De twee witte dolfijnen maken

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »