De ‘Eddy Merckx van de duivensport’ veilt zijn hele til: “Toen Armando boven het miljoen ging, dacht ik: ‘Ik heb een Duitse scheper nodig’”

Joël Verschoot (67) werd wereldberoemd toen zijn prijsduif Armando voor 1,2 miljoen euro over de toonbank ging. Nu verkoopt Joël zijn hele til. “Toen dacht ik: Een bewaker is niet voldoende, ik heb een Duitse scheper nodig voor mijn duivenkot.”

 

Meer krantenkoppen in België

Werfmateriaal langs de Leie in Harelbeke blijkt tijdelijke opslagplaats te zijn: “Zo snel mogelijk verder werken”

Op de Harelbeekse gemeenteraad van 16 september kaartte raadslid Koen Opsomer (CD&V) aan dat er al enkele jaren werfmateriaal blijft liggen langs het jaagpad. Schepen Tijs Naert (Groen) gaf toen aan dit na te vragen bij de bevoegde instantie. Geert Weymeis, de regionale communicatieverantwoordelijke van de Vlaamse Waterweg, geeft nu aan dat dit om een tijdelijke opslagplaats gaat.
The

Lees meer »

Traktaat voor bewoners van de Nijverheidsstraat

In de loods van de familie Delmotte in de Nijverheidsstraat kwamen talrijke bewoners uit deze straat bijeen. Niet voor een buurtfeest, wél voor een dankjewel namens de gemeente. De inwoners ondervonden immers een tijdlang problemen door de werkzaamheden in de straat, die door de weersomstandigheden langer duurden dan voorzien. Er waren zo’n 65 bewoners aanwezig.
The post Traktaat voor

Lees meer »

“Ik moest hem zowat elke ochtend uit zijn bed trékken”: zonder zijn vrouw was Cercle-keeper Warleson nu fabrieksarbeider in Brazilië

In de competitie is het harken, maar Cercle Brugge staat donderdag wel in de groepsfase van de Conference League. Het rekent daarin vooral op zijn doelman Warleson, het hele seizoen al uitblinker. Zijn vrouw Grasieli rekent dan weer op God. Zoals zij elke dag heeft gebeden dat haar man na járen ellende toch profvoetballer zou worden. En voor zijn gezin

Lees meer »

Nieuwe materiaalwagen voor Rode Kruis Poperinge, dat ook eetfestijn organiseert

De vernieuwing van het wagenpark van Rode Kruis Poperinge begint stilaan vorm te krijgen. Door gewijzigde noden moest de afdeling fors investeren. De multifunctionele wagen die de afdeling had, kon wegens gewijzigde normen niet meer ingezet worden en kreeg eerder dit jaar een tweede leven als ziekenwagen in Oekraïne. Een nieuwe materiaalwagen en een nieuwe ziekenwagen werden nu aangekocht.

Lees meer »

Al bijna honderd doden door storm Helene in zuidoosten VS

Vijf Amerikaanse staten in het zuidoosten van het land melden gezamenlijk 93 doden sinds de storm Helene donderdag aan land kwam, bericht ‘CNN’. North Carolina werd met 37 doden het zwaarst getroffen. Autoriteiten in South Carolina melden 25 doden, in Georgia 17, in Florida 11, in Tennessee 2 en in Virginia 1.

Lees meer »

Victor Van Baelen uit Herent, net op tijd 18 jaar, is jongste kandidaat in Vlaams-Brabant: “Het is tijd voor meer jongeren”

Vandaag 18 jaar worden en over 9 dagen kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen: Victor Van Baelen uit Herent is de jongste kandidaat in Vlaams-Brabant. "Er zijn te veel ouderen kandidaat, het is tijd voor meer jongeren", zegt de politieke nieuwkomer, die op de 23e plaats prijkt bij Pact3020, een kartel van Vooruit en Groen. "Mijn ouders waren altijd al links

Lees meer »

Inzamelactie voor begrafenis Claudine Deschacht, die onwel werd op Club Brugge kampioenviering: “Onze blauwe engel met zwarte vleugels”

Claudine Deschacht (54) uit De Panne is afgelopen maandag overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding en trombose, nadat ze tijdens de kampioenenviering van Club Brugge op 27 mei onwel werd. Nu organiseert haar zus Kim een inzamelactie om Claudine een mooie afscheidsdienst te geven. “Claudine heeft drie weken lang in coma gelegen en daarna heeft ze iedere dag gestreden

Lees meer »