Arne Vanhove naar het EK goalbal in Montenegro

Arne Vanhove uit Sint-Kruis is geselecteerd voor de Belgian Bulls voor deelname aan het Europees kampioenschap goalbal van 9 tot en met 17 december in Podgorica in Montenegro.

Arne Vanhove (40) is in Brugge lid van ViGe Noordzee, aangesloten bij G-sport Vlaanderen. De sportclub met als doelgroep blinden en slechtzienden is erin geslaagd om eind juni 2024 het finaletornooi van de Super European Goalball League naar ons land te halen, met Sport Vlaanderen Blankenberge als locatie. De SEGL wordt ook als de Champions League van goalbal aanzien. Op het komende EK in Montenegro zijn naast Arne ook Justin Verplancke uit Torhout en de Oost-Vlaming Elson Curaj van ViGe Noordzee geselecteerd voor de Belgian Bulls. Men speelt er in de A-divisie in de groepsfase tegen Litouwen, Duitsland, Groot-Brittannië en Griekenland. “Het is niet mijn eerste selectie. Dit was voor mij de Paralympics in Tokyo in 2021.”

nationale ploeg

Zijn internationale carrière begon later dan die van zijn meerlingbroers Bruno en Tom. Die zijn ondertussen met goalbal bij de nationale ploeg gestopt. “Zonder hen voelde het in het begin een beetje onwennig. De nationale ploeg is sindsdien wat ontwricht, want er stopten nog anderen. We deden met jonge, nieuwe spelers in een nieuwe samenstelling ondertussen een tweetal tornooien. Eén ervan was in Berlijn en niet zo goed. We temperen de verwachtingen wat op het EK. Ondertussen hebben we wel al goed getraind. Ons doel is toch een plaats in de kwartfinales. Hiervoor rekenen we vooral op puntengewin tegen Griekenland en Groot-Brittannië. Hiermee zouden we dan ook onze plaats in de A-groep behouden”, aldus Arne, die in navolging van Bruno aanvoerder werd van de Belgian Bulls. “Ik heb mijn broer in die functie vijf jaar goed bezig gezien en daar steek je toch wel wat van op.” (ACR)

The post Arne Vanhove naar het EK goalbal in Montenegro is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »