Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt

De Tieltse Fluodag was een succes. Leerkracht Dries De Baerdemaker van het SJI en de leerlingen van 6 Verzorging deelden vrijdagochtend in de Conventieweg hun volledige voorraad van 200 gadgets uit aan alle goed verlichte fietsers. Al schreef de politie ook enkele boetes uit.

Dries is behalve leerkracht in het SJI ook al langer actief als verkeersverantwoordelijke van de school. Om fietsende scholieren te stimuleren altijd goed verlicht de baan op te gaan, organiseerde hij vrijdag voor het eerst een grote zichtbaarheidsactie, in Sinterklaasthema. Dankzij 1.500 euro steun van de Crelan Foundation konden hij en zijn ‘fluopietjes’ alle goed verlichte fietsers belonen met een kleine (fiets)gadget. Maar ook de roe werd vrijdag niet gespaard, want de politie deelde effectieve boetes uit aan fietsers die niet verlicht waren.

Veel enthousiasme

“De leerlingen waren erg enthousiast”, vertelt Dries. “Tussen 7.50 uur en 8.30 uur hebben we al onze gadgets uitgedeeld. Dat betekent dat er minstens tweehonderd goed verlichte fietsen gepasseerd zijn. Anderzijds werden er ook een twintigtal boetes uitgeschreven voor fietsers die niet verlicht waren. Los daarvan denk ik dat we van een heel geslaagde actie kunnen spreken, die zeker voor herhaling vatbaar is.” (SV)

The post Zowat 200 goed verlichte fietsers beloond met gadgets op eerste Fluodag in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.
The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »