Vluchtelingenorganisaties hekelen opruimactie aan Dienst Vreemdelingenzaken: “Alle documenten van asielzoekers weggegooid”

Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het steuncollectief voor asielzoekers Vriendschap zonder Grenzen hekelen de opruimacties aan Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) aan de Pachecolaan 44 in Brussel, waar een vijftigtal asielzoekers overnachten. Hun spullen zijn donderdagnamiddag meegenomen en weggegooid, stellen de organisaties.

 

Meer krantenkoppen in België

Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in Rumbeke

De afgelopen jaren voerden we verschillende maatregelen uit, passend binnen het nieuwe mobiliteitsplan voor Rumbeke. Een drietal maanden geleden kondigden we enkele optimalisaties aan, als sluitstuk van een intensief traject om, samen met de inwoners van Rumbeke, stappen te zetten naar veiligere verbindingen en aangename woonbuurten.
The post Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in

Lees meer »

Prinses Delphine eert overleden schoonvader en oorlogsheld op oorlogsherdenking in Maastricht

Prinses Delphine (56) heeft haar schoonvader en oorlogsheld John O’Hare herdacht op haar sociale media. Samen met haar gezin was de dochter van Albert II aanwezig op een oorlogsherdenking in Maastricht. Op 14 september was het namelijk 80 jaar geleden dat Maastricht als eerste stad van Nederland werd bevrijd. “Een memorabel weekend”, klinkt het bij een reeks foto’s op Instagram.

Lees meer »

Jongerendebat in JH BeePee op 27 september: “Belangrijk dat jongeren weten op wie ze kunnen stemmen”

Net zoals in 2018 werkt de Wervikse jeugdraad opnieuw samen met JH BeePee om een jongerendebat te organiseren. Meinert Vanneste (CD&V), Mathias Bruggeman (Team2030), Sarah T’Joens (Vlaams Belang), Jari Denorme (N-VA) en Aileen Feys (Vooruit) worden op vrijdag 27 september aan het jonge publiek voorgesteld en gaan in debat. De moderator is KW-reporter Rémi Bruggeman.
The post Jongerendebat in

Lees meer »

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

Triatlon in Ieper mikt zondag op 450 deelnemers: “Er staan verschillende kleppers aan de start”

TDTI (Triatlon Duatlon Team Ieper) organiseert op zondag 15 september opnieuw de jaarlijkse triatlon. Vorig jaar was het een snikhete editie en waren er zorgen over de kwaliteit van het water, dit jaar wordt een minder warme editie en zal het water wellicht geen probleem vormen.
The post Triatlon in Ieper mikt zondag op 450 deelnemers: “Er staan verschillende

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter bij horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrachten: “Ik vertrouw mijn buren niet eens meer”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Zo’n 30

Lees meer »

Walter Van de Velde betreurt moeilijke onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’: “Geldkwestie tussen producent en VTM”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

‘Ambetanterik’ krijgt schoppen op hoofd tijdens gevecht aan danscafé: duo riskeert celstraf

Een 32-jarige man uit Alveringem en een 20-jarige man uit Koksijde riskeren een celstraf voor een zware vechtpartij aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. Een man, die zich naar verluidt gedroeg als een echte ‘ambetanterik’ kreeg er kopstoten en schoppen op het hoofd. De Alveringemnaar staat in een tweede zaak ook terecht voor weerspannigheid tegen zes politiemensen, die elk 400

Lees meer »