Venezolaanse president aast op deel van buurland Guyana

De Venezolaanse president Maduro organiseert zondag een referendum over de aanhechting van het grootste deel van zijn olierijke buurland Guyana. Maduro wil dat gebied ‘bevrijden van het imperialisme’.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »