‘Tastoe Rumbeke’ opent in voormalig pand van bakkerij Dumortier: “Deze kans konden we niet laten schieten”

Vanaf zaterdag 9 december is Rumbeke opnieuw een bakkerij rijker. Vijf maanden nadat Johan Dumortier (49) en zijn vrouw Ilse Pattyn (46) er na 27 jaar de deuren van hun bakkerij in de Izegemsestraat 40 sloten, openen Jonas Van Bruaene (31) en Olivia Pattyn (30) van Tastoe er een nieuwe vestiging. Met ‘Tastoe Rumbeke’ opent het koppel zo al het derde bijhuis van hun ‘Tastoe Broodbar’ langs de Ardooisesteenweg.

Een warme bakker is bijna niet meer van deze tijd, maar dat is dan toch buiten Jonas Van Bruaene en Olivia Pattyn van Tastoe gerekend. Het koppel beschikt al over een broodbar aan de Ardooisesteenweg in Roeselare, een bakkerij in de Noordlaan in Roeselare en nog een bakkerij in Waregem.

Vanaf zaterdag 9 december komt daar dus nog een vierde vestiging bij, namelijk in Rumbeke. “Heel veel bakkers stoppen of verdwijnen, maar wij beschikken over een goed en sterk team en besloten daarom op zoek te gaan naar een extra locatie”, doet Jonas het verhaal. “Onze keuze viel op Rumbeke omdat de gemeente niet ver is van waar alles geproduceerd wordt. Wij maken namelijk alles in de Ardooisesteenweg en verdelen zo alles onder onze vestigingen.”

Voormalig pand bakkerij Dumortier

Een andere reden waarom het koppel voor Rumbeke koos, is het aantal bakkers die de gemeente momenteel telt. Afgelopen zomer nog hielden Johan Dumortier (49) en zijn vrouw Ilse Pattyn (46), van bakkerij Dumortier in de Izegemsestraat 40, het na 27 jaar voor bekeken. En laat nu net dat de nieuwe vestiging van Tastoe Rumbeke worden. “We zijn jong en ambitieus. Dit was een unieke en mooie kans die we niet konden laten schieten”, klinkt het bij Jonas. “We hopen om de vroegere trouwe klanten van bakkerij Dumortier opnieuw te verwennen met dezelfde service, maar dan wel met onze producten.”

Ook Johan Dumortier is blij met de nieuwe eigenaars van het pand. “Ik vind het vooral positief dat het opnieuw een bakkerij wordt. Ik hoor ook al veel positieve reacties bij de inwoners in Rumbeke. Voor ons was het nooit een voorwaarde dat het opnieuw een bakkerij moest worden, maar dit is wel het ideale scenario natuurlijk”, aldus Johan, die nu met zijn vrouw in Izegem woont, maar zeker eens zal binnenspringen bij Tastoe Rumbeke.

9 december opening

Tastoe Rumbeke opent dus op zaterdag 9 december de deuren en belooft de klanten die dag alvast extra te verwennen. “We voorzien ambachtelijke speculaas, die we in de vorm van ons logo zullen maken. Op die manier willen we de klanten bedanken die ons een bezoekje brengen. Wij zijn er alvast klaar voor en we hopen de inwoners van Rumbeke ook”, besluit Jonas.

Tastoe Rumbeke zal op maandag, dinsdag en vrijdag open zijn van 7 tot 18 uur. Op donderdag is de bakkerij open van 7 tot 13.30 uur, op zaterdag van 7 tot 14 uur en tot slot op zondag van 7 tot 12.30 uur. Op woensdag is de bakkerij gesloten. Meer info op www.tastoeroeselare.be.

The post ‘Tastoe Rumbeke’ opent in voormalig pand van bakkerij Dumortier: “Deze kans konden we niet laten schieten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »