Stijn Camelbeke (Rekkem Sport) wil het burenduel tegen Menen winnen: “Mijn laatste wedstrijd als T1”

Zondag staat het burenduel Rekkem Sport SCT Menen op het voetbalmenu. Het wordt de laatste wedstrijd van Stijn Camelbeke als T1. Camelbeke heeft bij Rekkem veel verdiensten. Voor zijn laatste match op de bank vraagt hij de spelers om een extra tandje bij te steken.

Stijn Camelbeke achtte het niet nodig om bij Rekkem Sport de schijnwerpers op zich te krijgen. “Doe wel en zie niet om”, was en is nog steeds zijn levensspreuk. De vorige maanden was hij binnen de groen-witte club druk in de weer om de handen uit de mouwen te steken waar nodig. Om wat meer tijd vrij te maken voor vriendin Veronique en zoontje Maurits, zet Stijn op sportief vlak een stap opzij, maar hij blijft wel actief binnen Rekkem Sport. “Ik heb hectische maanden achter de rug, en heb in die tijd veel hooi op mijn vork genomen”, zucht de 43-jarige Stijn Camelbeke. “Zoals overal hebben we bij Rekkem Sport geen overschot aan vrijwilligers. Het vele werk valt gewoonlijk op dezelfde schouders. Maar ik wil niet aan de klaagmuur staan, want ik heb het altijd met veel goesting gedaan. En voor alle duidelijkheid, ik zal het blijven doen, en neem geen afscheid van Rekkem Sport. Met Lenz Leclercq heb ik een goede opvolger gevonden. Ik weet zeker dat hij het goed zal doen. Hopelijk gaan ook de spelers mee in zijn en ons verhaal.”

Nog niet uitgeblust

Stijn Camelbeke heeft veel verdiensten bij Rekkem Sport. “Met dank ook aan mijn vriendin Veronique, die mij altijd steunde, en niet altijd de nodige aandacht kreeg die ze verdiende. Door niet meer de trainingen te moeten leiden, zal ik meer tijd voor haar kunnen vrijmaken. Hoe de spelers mij zondag kunnen gelukkig maken? Uit respect voor mij zou ik een overwinning wel kunnen smaken. Ik weet dat het tegen Menen niet simpel wordt, maar met de juiste mentaliteit en de nodige inzet, kunnen we de beste ploeg aan. Na de wedstrijd tegen Menen zet ik een stap opzij, maar blijf Rekkem Sport trouw. Volgend seizoen willen we zelfs op sportief vlak de lat hoger leggen”, is Stijn Camelbeke nog lang niet uitgeblust.

Jonge spits

Na twee overwinningen op rij leven ze bij Menen rustig naar de derby toe. Nadat de jongens van Tim Debrouwer twee weken geleden de scalp namen van SV Wevelgem City, nam Sporting vorige speeldag ook de maat van RW Hollebeke. De enige treffer van de partij werd gescoord door de jonge Mathias Maka-Nuytens. “Het is mijn tweede doelpunt bij de grote jongens”, lacht de 16-jarige Mathias Maka-Nuytens. “De competitie ben ik begonnen bij de U17. Op de zesde speeldag, aan huis tegen Poperinge, kreeg ik mijn kans bij de eerste ploeg, en ik ben er sindsdien niet meer uitgegaan. Dat het verschil allicht bijzonder groot was tussen de jeugdreeksen en vierde provinciale? Omdat ik als spits in de vuurlijn sta, moet ik vaak in duel met meer ervaren en robuustere verdedigers. Maar ik ben niet bang om mijn voet te zetten. De laatste weken zijn we goed bezig. We zijn opgeschoven naar de elfde plaats in de stand, en krijgen stilaan maar zeker aansluiting met de linkse kolom. Zondag op Rekkem moeten we doorgaan op dit elan. Het zou mooi zijn mochten we voor de winterstop nog enkele plaatsen kunnen stijgen.”

Dromen en realiteit

Met zijn zestien jaar is Mathias Maka-Nuytens bij Sporting de jongste van de Menense klas. “Of ik hogere ambities koester?”, herhaalt de Menense spits de vraag. “Zoals iedereen wil ik op termijn zo hoog mogelijk spelen. Maar dat is momenteel nog niet aan de orde. Bij Menen kan ik nog heel wat stappen zetten. Ten slotte heb ik nog alle tijd. Het is niet omdat ik vorige speeldag het winnende doelpunt scoorde, dat ik nu moet beginnen dromen. Alles op zijn tijd.”

Naast SCT Menen is Mathias Maka-Nuytens vooral supporter van Zulte Waregem. “Dat Zulte Waregem zich vorig seizoen niet kon handhaven in eerste klasse, was een serieuze domper. Maar het verblijf in het vagevuur van de Challenger Pro League zal slechts van korte duur zijn. Wees er maar zeker van dat kapitein Jelle Vossen en zijn maats volgend seizoen weer in de hoogste nationale reeks zullen meedraaien”, besluit Mathias Maka-Nuytens. (AVW)

Zondag 3 december om 14.30 uur: Rekkem Sport SCT Menen.

The post Stijn Camelbeke (Rekkem Sport) wil het burenduel tegen Menen winnen: “Mijn laatste wedstrijd als T1” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.
The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? appeared

Lees meer »