Stevige degradatiestrijd dreigt voor Katjes Ieper

Het is een complex seizoen voor Katjes Ieper, dat voorlopig niet weggeraakt uit de degradatiezone in reeks Promo 3. Secretaris Miranda Vanderstraeten hoopt op progressie en wil vooral benadrukken dat de jeugdwerking bij de Katjes floreert.

Net als vorig seizoen lijken de Katjes weer op een helse degradatiestrijd af te stevenen. Met een grotendeels vernieuwde en verjongde ploeg is dat geen verrassing, al had secretaris Miranda Vanderstraeten op iets meer gehoopt. “Ik zie wel degelijk progressie maar de meisjes geraken maar niet volledig op elkaar ingespeeld”, legt de 50-jarige Ieperse de vinger op de wonde. “Dat we door de vele studenten tijdens de week slechts met een vijftal speelsters kunnen trainen, maakt de taak van onze coach Jean Luc Wouts er natuurlijk ook niet gemakkelijker op. Bovendien heb ik het niveau in deze reeks de voorbije jaren een flink stuk zien stijgen en beschikken wij over te weinig aanvalskracht om de punten af te maken. Gelukkig blijven de meisjes strijdvaardig om net als vorig seizoen alsnog het behoud af te dwingen.”

Miranda Vanderstraeten is al een vijftiental jaar een van de drijvende krachten bij Katjes Ieper. “Hoeveel jaren er nog bijkomen? Stel me die vraag eind dit seizoen nog maar eens”, lacht Miranda. “Ik denk dat heel veel bestuursleden het met mij zullen eens zijn: het wordt elk jaar lastiger om geëngageerde vrijwilligers te vinden.”

Goede jeugdwerking

“Een jammerlijke tendens is ook dat de ouders van de volleybalsters steeds minder fysiek aanwezig zijn en dat is toch een aderlating, zeker voor het familiegevoel binnen een club als de onze. Wel kunnen wij nog steeds trots zijn op onze jeugdwerking. Elk seizoen stijgt het aantal aangesloten jeugdspeelsters. Het feit dat elk van de speelsters bij de A-kern uit onze eigen jeugd komt, is daar het mooiste bewijs van.” (TVI)

Zaterdag 2 december om 17 uur: Bidavo Bissegem C – Katjes Ieper.

The post Stevige degradatiestrijd dreigt voor Katjes Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Brugge: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Brugge trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Brugge.
The post Zo stemde Brugge: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Langemark-Poelkapelle: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Langemark-Poelkapelle trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Langemark-Poelkapelle.
The post Zo stemde Langemark-Poelkapelle: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaar na de aanslag op Zweedse voetbalfans in Brussel getuigt taxichauffeur: “Ik ben een levende dode, de beelden blijven door m’n hoofd flitsen”

“Ik ben een levende dode”, getuigt Karim*, de taxichauffeur die op 16 oktober 2023 drie Zweedse voetbalfans vervoerde. Een jaar lang vermeed hij de plek waar de gebarsten ramen een stille getuige zijn van het bloedbad dat Abdeslam Lassoued (45) veroorzaakte. Woensdag keerde hij terug, voor de herdenking van de slachtoffers van de terreurdaad. “Het voelt aan alsof het gisteren

Lees meer »

Handbalclub Izegem stelt nieuwe sponsor voor

HBC Izegem stelde op zaterdag 12 oktober z’n nieuwe hoofdsponsor voor. Het deed dat tijdens het nieuwe netwerkevent in ‘De Pivot’ die ze recent bovenaan de tribune in sporthal De Krekel installeerden. De sponsors en vips werden er getrakteerd op culinaire hapjes.
The post Handbalclub Izegem stelt nieuwe sponsor voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diedjies Back 2 The Roots komt terug in XL-editie

Na het overweldigende succes van Diedjies Back 2 the Roots vorig jaar, keert het evenement terug op zaterdag 9 november voor een nieuwe editie. Het organiserende comité wil opnieuw een topavond neerzetten, met een mix van heerlijke hits uit de jaren ’70 en ’80, aangevuld met een verrassende act. De DJ’s van dienst zijn niemand minder dan Dirk Stoops, Poll

Lees meer »

Zo stemde Komen-Waasten: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Komen-Waasten trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale verkiezingen in Komen-Waasten.
The post Zo stemde Komen-Waasten: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Moorslede: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Moorslede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Moorslede.
The post Zo stemde Moorslede: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veertien jaar cel voor Amerikaanse soldaat die IS wilde helpen

Een Amerikaanse soldaat die terreurgroep Islamitische Staat in 2020 wilde helpen om Amerikaanse militairen in het Midden-Oosten aan te vallen, is vrijdag veroordeeld tot veertien jaar cel gevolgd door tien jaar gerechtelijk toezicht. De nu 24-jarige had in juni 2023 al schuldig gepleit aan terrorisme-gerelateerde aanklachten.

Lees meer »