Sportertjes scoren selfie met “peter die tegen Messi speelt”: “Zijn truitje kon ik nog niet krijgen”

Voetballer Brecht Dejaegere (32) ruilt de Amerikaanse competitie voor wat welverdiende winterrust bij zijn West-Vlaamse roots. In Ieper trainde hij met een groep kinderen uit de sportopleiding waarvan hij peter is. De jeugd vroeg hem uit over zijn match en gesprek met voetbalgod Messi.

“Amai, min boln zin of gevroren.” De temperatuur schommelde vrijdagvoormiddag rond het vriespunt tijdens de training van Brecht Dejaegere op het kunstgrasveld van KVK Westhoek in Ieper. De international die een carrière opbouwde bij Kortrijk, Gent en Toulouse, dolde als een klein kind tussen tientallen leerlingen van de sportafdeling Campus Minneplein GO! Ieper.

Getuige

“Brecht is peter van onze sportafdeling en hij is méér dan een peter op papier: elk jaar komt hij eens mee trainen”, vertelde voetballeerkracht Davy Durant (33). “We kennen mekaar van ’t schole”, aldus Brecht. “Davy en ik hebben allebei ‘regent’ Lichamelijke Opvoeding gestudeerd in Torhout. Hij was zelfs getuige op mijn trouw.”

Charlotte

“Op het einde van het voetbalseizoen kom ik telkens naar Ieper”, vervolgde Brecht, die in ‘zijn’ Kortemark ereburger werd en nu in Zedelgem woont. “De laatste training met deze schoolkinderen was in mei en nu lukt het weer om erbij te zijn.”

Nadat hij met Toulouse de beker pakte en met een onsterfelijke schorpioentrap de wereld verbaasde, verkaste Dejaegere naar de States om voor Charlotte FC te spelen.

“Welke taal sprak je tegen Messi?” Tijdens een selfie- en signeermoment na de training gaat het vaak over de match die Dejaegere in Amerika speelde tegen Miami, de club waar Lionel Messi sinds dit jaar speelt.

Mierda

“We spraken Spaans, ik heb vooraf nog vlug een beetje geoefend”, verklapte Brecht aan de 13-jarige Poperingenaar Merric Knockaert. Frankrijk was mierda, zou de Argentijnse superster aan Dejaegere gezegd hebben over zijn vorige club Paris Saint-Germain. “Je ziet dat Messi zich veel beter voelt bij Miami. Ik kon zijn ?truitje nog niet krijgen, maar wel dat van Sergio Busquets. Dat is ook niet slecht, hé. Moet ik nog iets tekenen matje?”

Hand voor mond

“Messi houdt steeds zijn hand voor zijn mond zodat niemand zou weten wat hij op het veld zegt”, duidde Davy terwijl hij enkele foto’s van het gesprek aan de kinderen toonde op zijn smartphone.

“I?k vind het geestig om voeling met de jeugd te hebben”, aldus Brecht die zijn 174 centimeter even vergeleek met de lengte van een 13-jarige leerling. “Ik was te klein”, zei hij. “De dag van vandaag moet je een zekere lengte hebben: minstens één meter tachtig. Allé grootn, ook nog een fotootje?”

Droomclub?

“De kleine mannen vinden dit super. Dat vond ik zelf ook toen ik zo oud was: ik keek op naar profvoetballers. Tijdens mijn carrière begon ik nooit te zweven dankzij mijn opvoeding en afkomst, dat typsich West-Vlaams nuchter boerenverstand. Geweune doen is al moeilijk genoeg. Ik ben graag terug in West-Vlaanderen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben trots op mijn roots.”

In het grootste geheim verklapte Dejaegere nog zijn “droomclub”, toen leerlingen vroegen waar hij nog wil spelen. “Knip dat maar uit je artikel, het ligt nogal gevoelig!” (TP)

The post Sportertjes scoren selfie met “peter die tegen Messi speelt”: “Zijn truitje kon ik nog niet krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »