SK Elverdinge (3A) kampeert voorlopig op veilige tiende plek

Met 13 op 36 kampeert SK Elverdinge op een veilige tiende plaats, maar toch is Jason Herman (29) wat teleurgesteld. “We hebben te weinig punten voor wat we brengen”, zucht hij.

Afgelopen weekend speelde SK Elverdinge 2-2 gelijk tegen NSVD Handzame. De troepen van Alex Verlinde stonden iets na het halfuur 0-2 in het krijt, maar tien minuten voor tijd hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. “Er zat veel meer in”, weet Herman. “We kwamen ongelukkig op achterstand en aan de overkant wou de bal er maar niet in. Voor rust kregen we enkele mooie mogelijkheden, maar we wrongen ze de nek om. In de tweede periode stond er maar één ploeg meer op het veld en probeerden we nog de drie punten thuis te houden, maar uiteindelijk moesten we tevreden zijn met een puntendeling. We waren simpelweg niet efficiënt genoeg en dat is eigenlijk al heel het seizoen zo. We hebben te weinig punten voor wat we brengen. We speelden al zeven keer gelijk dit seizoen, maar we verdienden in vier van die zeven wedstrijden veel meer.”

onverwachte promotie

Desondanks beseft Herman dat Elverdinge in juli getekend had voor een tiende stek na twaalf speeldagen. “Dat had ik inderdaad niet verwacht. We hebben ons niet versterkt om een reeks hoger te spelen, omdat we redelijk onverwacht promoveerden. We willen ons handhaven in derde provinciale en dat lukt voorlopig best aardig.”

Zondagmiddag kijken Herman en co KSV De Ruiter de tweede in de klassering in de ogen. “Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar ik geloof in een stunt. Hekkensluiter Vleteren legde hen afgelopen weekend over de knie en dus mogen ook wij dromen van een onverwachte driepunter. Volgens mij kunnen we quasi iedereen verslaan. Enkel Beselare is van een ander niveau, zij steken er met kop en schouders bovenuit. Tegen De Ruiter missen we wel enkele sleutelfiguren door schorsing en ook het kunstgrasveld speelt niet in ons voordeel. Stiekem zitten we eigenlijk al met de partij van de week erop in ons hoofd. Tegen Vleteren moeten we winnen om opnieuw wat verder uit te lopen op onze rechtstreekse concurrenten.” (IVDA)

Zondag 3 december om 14.30 uur: KSV De Ruiter – SK Elverdinge.

The post SK Elverdinge (3A) kampeert voorlopig op veilige tiende plek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »