Russische muziekzender veroordeeld voor ‘lgbti-propaganda’ in videoclip

Een Russische rechtbank heeft een televisiezender een boete opgelegd voor lgbti-propaganda: in een muziekclip ‘strelen twee mensen van hetzelfde geslacht’ elkaars handen. De veroordeling komt er net nadat Rusland de ‘internationale lgbti-beweging’ verbood vanwege ‘extremisme’.

 

Meer krantenkoppen in België

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

500 figuranten en 46 groepen zweten zich te pletter tijdens vernieuwde Bruegelstoet in Wingene: “Vooral leute brengen”

“We willen leute brengen tussen de mensen”, was het opzet van de vernieuwde Wingense Breugelstoet en dat is precies waarin het Bruegelcomité op een snikhete zondag geslaagd is. Niet minder dan 500 figuranten en 46 groepen zorgden voor een gevarieerd schouwspel, waarin talloze spreuken van Pieter Bruegel mooi uit de verf kwamen.
The post 500 figuranten en 46 groepen

Lees meer »

Jarenlang vocht Maxime (52) tegen overlast door transportbedrijf, nu kondigt hij verhuizing aan: “Hier gaan we nooit rust vinden”

Komt er een einde aan de saga tussen Maxime Ceragioli (52) en transportfirma Livlina? Na jaren van juridisch getouwtrek over geluidsoverlast heeft de buurman van het bedrijf inmiddels recht op zo’n 250.000 euro aan dwangsommen, maar hij wil naar eigen zeggen een punt zetten achter de strijd: “Ik trek naar het buitenland: op deze plek gaan we nooit rust kunnen

Lees meer »

‘De oudheid in kleur’ lokt 60.000 bezoeker naar Tongeren, permanente tentoonstelling in Gallo Romeins Museum wordt binnenkort vernieuwd

De tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’, heeft op iets minder dan een jaar tijd meer dan 60.000 bezoekers naar het Gallo Romeins Museum in Tongeren gelokt. En zo’n 6.000 kinderen namen deel aan een van de workshops. Er is voorlopig geen nieuwe tijdelijk tentoonstelling gepland, wel wordt de permanente tentoonstelling vernieuwd. Het museum zal daarom eind 2026 – begin

Lees meer »

Nieuwe open brief hekelt steun aan ontslagen nethoofd Lotte Vermeir: “Eerste brief is slag in ons gezicht”

De ontslagen van creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir blijven beroeren onder de Reyerstoren. Een open brief met de titel ‘Een zwarte dag voor de VRT’ wordt nu beantwoord met een nieuwe open brief die de teneur in de eerste hekelt. Achter de nieuwe brief zitten medewerkers die het toxisch leiderschap hebben aangekaart bij de afdeling Welzijn van

Lees meer »

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer is dramaqueen”

Een ruzie over een parkeerboete in Roeselare draaide in april vorig jaar uit op geweld. De 38-jarige B.D. uit Menen schopte een parkeerwachter en beschadigde zijn gsm. “Mijn cliënt heeft onbetamelijk gereageerd op de situatie maar de tegenpartij is een dramaqueen”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor B.D.
The post Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer

Lees meer »