Opnieuw Europees stuntwerk: onverwachte zege van Knack Roeselare in Griekese Piraeus

Na de knappe openingswedstrijd verleden week thuis tegen Ziraat Ankara, die evenwel net geen puntenwinst opleverde, gaf Knack met een onverwachte maar terechte zege in drie sets bij het Griekse Piraeus de aanzet voor verder Europees volleybal na de groepsfase.

Knack Volley groeide weer boven zichzelf uit in deze Champions Leaguewedstrijd. Piraeus kwam wel uit de kwalificaties maar in hun openingswedstrijd bij de Poolse meervoudige Champions Leaguewinnaar Kedzierzyn haalden zij, zoals Roeselare tegen Ankara, net geen wedstrijdpunt door twee sets maar met het kleinste verschil te verliezen.

Voor de afreis zou via een vijfsetter een wedstrijdpunt versieren als een goed resultaat beschouwd worden. Maar Knack deed dus veel beter en won zonder tegenset.

Efficiënt

“Vooraf rekende ik in het beste geval op bellewinst en minstens één punt”, opende CL-director Gerdey Geleyn zijn wedstrijdanalyse. “Maar dat wij op die overtuigende manier de Grieken zouden opzijzetten durfde ik nooit te veronderstellen. Die eerste set kwamen wij receptioneel onder zware druk. Het was harken om aan te klampen en de achterstand tot een drietal punten te beperken. Daarna evenwel pakten wij zelf met stevig gevarieerd servicewerk uit. Daarbij gaf Verhanneman het voorbeeld want bij 9-6 kwam hij op de servicelijn en bleef er tot de bordjes 9-13 toonden. Hij serveerde heel efficiënt waarbij de Grieken een te doorzichtig spelpatroon moesten aanhouden. En onder meer Coolman bracht Knack met twee opeenvolgende counterende bloks op 9-12, Verhanneman zette er een ace bovenop naar 9-13.”

Netfout

“Daarna bleven wij de set controleren maar wat een prestatie van zowel Plaskie als tot hoofdaanvaller gepromoveerde Rotty naast onze heel ervaren anciens die al meerdere volleyveldslagen beleefden. Ik weet eigenlijk niet wat Seppe niét kan. Na die 19-25 openingswinst verliep de eerste herneming meer evenwichtig nadat wij 5-8 voorsprong namen en Piraeus 17-17 gelijkstelde. Met dan wel een on-Europees setslot. Zo sloeg Tzourits de thuisploeg wel naar 21-22 maar de tweede scheidsrechter had een voorafgaande Griekse netfout gezien wat de stand op 20-23 bracht. De thuisploeg kreeg een opstellingsfout naar 20-24 aangesmeerd en Rotty beslechtte de tweede set met een ace. Straf toch om in dergelijke heksenketel zo geconcentreerd te blijven.”

Ploegprestatie

De derde beurt liet Knack de thuisspelers niet meer in de wedstrijd komen, kwam gedecideerd 4-9 voor om via 10-17 de 19-25 wedstrijdwinst rond te maken.

“Ik wist wel dat onze mindere wedstrijd van zondag in Waremme geen waardemeter was. En hier op training voelde je de motivatie om voor puntenwinst te gaan. Bij 9-6 die eerste set zag ik de Cubaan Hidalgo, die met gekleurde tape de Belgische driekleur op zijn hand aanbracht, genoegzaam naar de tribune kijken met een air van wij zullen die klus rap klaren. Maar de thuisspelers verslikten zich niet aardig aan ons volleybal. Zij kregen maar geen vat op ons tactisch serveerwerk dat de basis vormde van de controlerende aanpak.”

“Deze winst vormt een uitstekende basis om Europees verder te gaan”

Over heel de wedstrijd pakte Knack uit met een achttal aces. Drie ervan kwamen van Seppe Rotty, momenteel de interim-hoofdaanvaller tot de Mexicaan Conzales topfit is. Hij werd uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd. Je kon er ook niet naast kijken want hij werkte af aan net geen 70 procent bovenop dat renderend servicewerk. Wij hadden hem heel kort na de wedstrijd aan de lijn. Wat deed dat predicaat met hem? “Het is natuurlijk leuk die eer te beurt te vallen. Maar het is uiteraard een ploegprestatie. Ik vond zelfs dat wij niet super begonnen die eerste set en het duurde even eer wij de controle konden overnemen van de thuisploeg.”

Steeds beter

“Maar eens wij die inleidende achterstand tot een bonus hadden omgeslagen, gaven wij de controle niet meer uit handen. Wij wisten dat wij goed bezig waren en het gaat nog steeds beter. Wij hebben nu anderhalve week zonder wedstrijd (op 9 december komt Achel op bezoek, op 13 december is Kedzierzyn de gast in de Tomabelhal, red.) en deze zege vormt een uitstekende basis om Europees verder te gaan. Wij moeten dan wel in de thuiswedstrijd tegen Piraeus winnen, anders verliest deze knappe zege zijn volle waarde.”

Maar zoveel is duidelijk, deze 0-3 Europese winst doet een weer knappe Europese campagne van Knack veronderstellen.

The post Opnieuw Europees stuntwerk: onverwachte zege van Knack Roeselare in Griekese Piraeus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik ben nog niet aan het aftellen naar mijn pensioen”

Directrice Katelijn Callewaert (63) werd op de laatste schooldag door de leerlingen en de collega’s van Gemeenteschool Okido in de bloemen gezet. Eind augustus gaat ze immers met pensioen. “Eens met pensioen zal ik eindelijk tijd hebben voor een aantal klussen die waren blijven liggen”, lacht ze.
The post Katelijn (63) neemt afscheid van Gemeenteschool Okido in Staden: “Ik

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zit Biden binnenkort zonder centen? Donoren houden vinger op de knip

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »