Na waterramp in Westhoek: Antwerps provinciegouverneur wil burgers meer betrekken bij rampenbestrijding

Antwerps provinciegouverneur Cathy Berckx wil de burgers meer betrekken bij noodplannen en rampenbestrijding. Dat heeft ze gezegd in haar jaarlijkse rede in de provincieraad. Volgens de gouverneur bewijzen voorbeelden uit het recente verleden hoeveel gecoördineerd vrijwilligerswerk kan bijdragen aan preventie, bestrijding en herstel bij rampen. 

Meer krantenkoppen in België

Conservatorium Kortrijk strikt topdirigent Antony Hermus, om muzikaal talent te begeleiden

Sinds 2016 heeft het Kortrijkse conservatorium een speciale richting voor talentvolle jonge muzikanten, met name Jong Talent. Dankzij een unieke samenwerking met de drie Kortrijkse Rotaryclubs en Stad Kortrijk, gaat dat programma dit schooljaar nog een stap verder. Antony Hermus, de chefdirigent van het Nationaal Orkest van België, wordt een jaar lang Artist for Talent. Hij neemt de Jong Talenten

Lees meer »

Politie onderschept twee Franse drugskoeriers aan Munitieplein in Roeselare: “We zetten de strijd verder”

Zaterdagavond kon de politie twee Franse drugskoeriers onderscheppen in de buurt van het Munitieplein in Roeselare. De aanpak van de politie lijkt er te lonen. “We zetten de strijd verder”, aldus korpschef Curd Neyrinck.
The post Politie onderschept twee Franse drugskoeriers aan Munitieplein in Roeselare: “We zetten de strijd verder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kom op tegen Kanker: “Vier op tien kankers zijn vermijdbaar”

Preventie en een gezonde levensstijl kunnen een verschil maken in de strijd tegen kanker. Vier op de tien kankergevallen zijn immers vermijdbaar. Dat zegt Kom op tegen Kanker dinsdag. De organisatie daagt daarom de Vlamingen uit om vorm te geven aan De Nieuwe Levensgenieter, een initiatief dat kadert binnen kankerpreventie.

Lees meer »

Afrekening op straat? “‘Niet schieten’, smeekte een man, met zijn broek op de enkels. Maar een andere vuurde ongenadig, minstens drie of vier keer”

Bewoners van de Zwevegemstraat in Otegem werden zaterdagavond opgeschrikt door een botsing en een schietpartij waarbij een vijftal mensen betrokken waren. Daarbij viel minstens één gewonde. “Het was hallucinant”, getuigen mensen uit de buurt. Alle betrokkenen gingen op de vlucht voor de politie er was, maar enkele verdachten werden gearresteerd in Wortegem-Petegem.

Lees meer »

Aili Deweerd (17) is de nieuwe Wieltjesambassadeur: “Menen is niet marginaal! We hebben hier zoveel”

Aili Deweerd is sinds zaterdag 31 augustus de nieuwe Wieltjesambassadeur van Menen. De 17-jarige is trots op haar stad en gaat een mooi jaar tegemoet. Zelf denkt ze dat ze de overwinning in de wacht sleepte met haar parodie op ‘Europapa’ van de Nederlandse sensatie Joost Klein. ‘Mjinde City’ zal je voorlopig nog niet op je radio horen, maar Aili

Lees meer »

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn zeker negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”,

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis van broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders vermoorden, erven

Lees meer »

Nieuwe gezichten in De Wassenaard

Het acute lerarentekort blijft voor heel wat scholen een probleem. Voor directies en schoolbesturen is het tijdens de grote vakantie vaak nagelbijten en angstig afwachten wanneer ze op zoek moeten naar een vervanger voor een leerkracht die op pensioen gaat of de school verlaat. In De Wassenaard werken sinds begin deze maand drie nieuwe leerkrachten.
The post Nieuwe gezichten

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: gouden wissel bezorgt Oudenaarde drie punten tegen Zelzate, herbekijk hier de wedstrijd!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd, in bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Zo kregen we in 2de Afdeling A een veelbelovende affiche voorgeschoteld, met Zelzate dat Oudenaarde mocht ontvangen. En het waren de bezoekers die

Lees meer »