MSK in Gent stelt nieuw project met artificiële intelligentie voor: praten met schilderijen

In het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent kun je voortaan praten met een schilderij. Het gaat om een pilootproject van de Gentse onderneming Lean Mean Learning Machine die zich focust op artificiële intelligentie (AI). Het eerste schilderij waarmee je kunt praten is "De Veestal" van Jenny Motigny, waarop een boerin afgebeeld staat. 

Meer krantenkoppen in België

“De wet is de wet”: wordt ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote van de lijst gehaald?

De wegens belangenneming geschorste ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote (VISIE) wordt mogelijk geschrapt van de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Zijn veroordeling maakt hem volgens het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet onverkiesbaar. Vergote staat op de lijst als lijstduwer. “De wet moet gevolgd worden”, zegt oppositiepartij N-VA Plus.
The post “De wet is de wet”:

Lees meer »

Na week afwezigheid verschijnt hoofdbeschuldigde in Franse verkrachtingszaak morgen opnieuw voor rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidsproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Gisèle Pelicot bedankt manifestanten die haar “kracht geven om strijd te voeren”, proces opnieuw uitgesteld

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft alle manifestanten bedankt die in Frankrijk en daarbuiten hebben betoogd om hun steun aan haar te betuigen. “Dankzij jullie heb ik de kracht om deze strijd tot op het einde te voeren”, zei ze. Ondertussen werd het proces opnieuw uitgesteld.

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

KIJK. ‘Sex Education’-acteur met pepperspray bespoten en geschopt door agenten tijdens arrestatie

Reece Richards, Eugene uit de Netflix-serie ‘Sex Education’, beweert dat hij op 4 september in West-Londen het slachtoffer werd van een onrechtmatige arrestatie en hekelt het wangedrag van de politie. Naar verluidt werd hij met pepperspray bespoten en geschopt door agenten voor de ogen van zijn schreeuwende moeder. “De hele ervaring was beschamend, diep verontrustend en vermoeiend”, schrijft hij op

Lees meer »

Dominique Pelicot spreekt voor het eerst in verkrachtingszaak: “Ik leerde het van een verpleger op het internet die ook zijn vrouw verdoofde en verkrachtte”

Wie is de man die zijn vrouw 10 jaar lang liet verkrachten? In Avignon kreeg Dominique Pelicot voor het eerst zelf een stem. “Ik was een egoïst en ik heb niet nagedacht. Daar schaam ik me voor. Ik hou nog steeds van ‘mijn vrouw’”, getuigde hij urenlang. De schuld steekt hij op zijn jeugd en de verslavende lokroep van het

Lees meer »