LIVE LEIPZIG-HEIDENHEIM (15u30). Scoort Openda ook tegen laagvlieger Bundesliga?

Vier dagen na z’n tweeklapper op het veld van Manchester City krijgt Loïs Openda tegen Bundesliga-laagvlieger Heidenheim een nieuwe kans om z’n doelpuntentotaal op te krikken. Volg het duel in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit Wervik is overleden: “We verliezen een icoon”

In het AZ Delta Rumbeke is Francis Vantomme (67) overleden. Hij was lang geleden dj en een trouwe medewerker van de vrije radio Gemini. Francis is ook jarenlang bestuurslid geweest van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. Wervik verliest opnieuw een icoon, een topkerel. Francis was graag gezien en had een ruime vriendenkring.
The post Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit

Lees meer »

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »

‘Fonds voor kleine projecten’ steunt Limburgse scholen en verenigingen met Euregionale projecten

Met 2,5 miljoen in het Fonds voor Kleine Projecten, wil Europa samen met de provincie Euregionale grensoverschrijdende projecten steunen die scholen of verenigingen op poten zetten. Dat geld komt er door kleinere subsidiepotten samen te brengen en daar extra geld bovenop te leggen. Zo brengt Europa bijvoorbeeld 1,5 miljoen bij en zorgt de provincie voor een personeelslid die de aanvragers

Lees meer »

Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht

Game Mania heeft het faillissement aangevraagd, nadat er geen overnemer gevonden werd. Dat meldt het bedrijf maandagavond in een persbericht. Eind juni had de winkelketen bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen en was Game Mania op zoek gegaan naar een overnemer.
The post Game Mania vraagt faillissement aan: winkels vanaf dinsdag dicht appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondves­ten doet daveren: “Geen sprake van slachtoffer en dader tussen die twee”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »