Koning Charles op klimaattop: “De aarde behoort ons niet toe, maar wij behoren toe aan de aarde”

De Britse koning Charles III heeft de deelnemers aan de VN-klimaattop COP28 in Dubai vrijdag opgeroepen om snel actie te ondernemen tegen de klimaatverandering. Charles hoopt dat de klimaattop “een kritisch omslagpunt naar echte transformatiemaatregelen” kan zijn. “De aarde behoort ons niet toe, maar wij behoren toe aan de aarde.”

 

Meer krantenkoppen in België

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Kaapstad getroffen door zwaar noodweer

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en omgeving zijn donderdag getroffen door zware regenbuien en hevige wind. Heel wat daken van huizen gingen vliegen en tal van geïmproviseerde woningen zijn vernield, meldden plaatselijke verantwoordelijken.

Lees meer »

Prijskaartje van 320 miljoen en gastenlijst vol internationale sterren: wereld kijkt dit weekend naar ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Indiase miljardairskinderen

Na vier maanden pre-huwelijk, duurbetaalde optredens van Rihanna en Justin Bieber en een sterrenparade uit Bollywood én Hollywood is het dit weekend in India tijd voor het échte feest. Miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29) vieren vanaf vrijdag het einde van wat nu al ‘het huwelijk van de eeuw’ genoemd wordt. Ze tellen er meer dan 300 miljoen

Lees meer »

? “Remco Evenepoel is serener dan ooit”

De rustdag zit erop, het peloton trekt zich opnieuw op gang in Orléans. Remco Evenepoel maakt zélf een eerste balans op van zijn Tour in een uitgebreid gesprek met Stijn Vlaeminck. Onze analist Michel Wuyts merkt op: “Evenepoel is serener dan ooit. Maar hij kon tot nu toe wel alleen op Landa rekenen, waar blijven zijn andere ploegmaats?” Voor Wuyts

Lees meer »

16 vissers betrapt bij controleactie op visserij in de Westhoek

In de Westhoek zijn 16 vissers betrapt, die bijvoorbeeld met meer dan 2 hengels aan het vissen waren of geen vergunning hadden. Dat gebeurde tijdens Iron Fish, een grote controleactie die jaarlijks wordt gehouden. 7 politiezones uit de Westhoek namen deel aan de actie. Ze controleerden zo’n 250 kilometer aan waterlopen.

Lees meer »

“Enthousiasme in Parijs, ontgoocheling in Moskou, opluchting in Kiev”: Europese leiders reageren opgelucht op uitslag Franse verkiezingen

Vanuit Duitsland en Polen wordt opgelucht gereageerd op het slechter dan verwachte resultaat van het uiterst rechtse Rassemblement National bij de Franse parlementsverkiezingen. Ook de Spaanse premier Pedro Sanchez is tevreden over de uitslag van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. “Deze week hebben twee van de grootste landen in Europa hetzelfde pad gekozen als Spanje een jaar geleden.”

Lees meer »

Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie

In de Groene Dreve aan de Stationsstraat in Ardooie komt er weer een driedaagse vedettenparade. Er is eveneens een sportief luikje. De organisatie van deze drie dagen ambiance is in handen van uitbater Johan Laridon van de Groene Dreve en zijn team van medewerkers.
The post Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Permeke’s Bar Jabbeke opent in stemmige museumtuin en is tot augustus open

In de prachtige tuin van het Permeke Museum opende de pop-up Permeke’s Bar. Vadim Baert en Margaux Sergeant ontvangen er je sinds maandag 8 juni voor een drankje en een snack. “Beleef de kunst, de natuur en gezelligheid in een serene sfeer.”
The post Permeke’s Bar Jabbeke opent in stemmige museumtuin en is tot augustus open appeared first on

Lees meer »