Kato Bevernage (17) probeert alle kansen bij ION te grijpen

In de hoogste klasse van het damesbasketbal gaat ION Basket Waregem dit weekend op bezoek bij Sparta Laarne. Vorig weekend verloor de ploeg van youngster Kato Bevernage met het kleinste verschil tegen CEP Charleroi.

In de slotfase moesten de rood-witten de duimen leggen tegen de Waalse formatie, die liefst 36 keer op de vrijworplijn stond. Daaruit puurde ze, onder impuls van Mukeba, 29 punten.

Gebrek aan ervaring

“We begonnen nochtans heel goed. We deden onze job, er leek halfweg geen vuiltje aan de lucht”, vertelt de 17-jarige Kato Bevernage, goed voor 16 punten in 18 minuten. “Na de break lieten we het vooral in verdediging afweten. Mukeba was heel sterk, en daarop hadden we geen antwoord. Dit is nu al de derde wedstrijd dat we in de slotfase onderuitgaan. We zijn een jong team en missen wat ervaring om veertig minuten alert te blijven. Soms worden ook de afspraken niet nageleefd.”

Dit weekend staat een duel tegen rechtstreekse concurrent Sparta Laarne op de kalender.

“Dat is zowat een must win game”, gaat de studente wiskunde wetenschappen verder. “Het is een ploeg die ons wel ligt. Voor de beker gingen we er enkele weken geleden winnen met 61-88. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het opnieuw een makkelijke partij zal worden. We zullen hun sleutelspeelster aan banden moeten leggen. We moeten in ieder geval in onze kansen geloven. De play-offs halen is zeker haalbaar.”

Kato acteert op een hoog niveau. Dat ziet ook coach Claessens, die de Wevelgemse ruim speelgelegenheid geeft. “Ik mag best tevreden zijn met mijn spel”, glundert ze. “Ik denk dat ik de kansen die ik krijg ook met beide handen grijp. Door die speelgelegenheid zette ik ook al stappen. Ik combineer mijn studies met basketbal, een combinatie die niet altijd gemakkelijk is, maar de school springt daar flexibel mee om.” (ELD)

Zaterdag 2 december om 20.30 uur, Gemeentelijke Sporthal Laarne: Sparta Laarne – ION Basket Waregem.

The post Kato Bevernage (17) probeert alle kansen bij ION te grijpen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederland wil “strengste asielregime ooit” invoeren

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad”

Op kermiszaterdag 28 en kermiszondag 29 september zwaait post Ingelmunster van brandweerzone Midwest de deuren van de kazerne in de Schoolstraat open voor de tweejaarlijkse opendeur. Er valt heel wat te beleven tijdens deze tweedaagse waar veiligheid centraal staat.
The post Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad” appeared first on

Lees meer »

Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman

De gemeente Deerlijk heeft met Jan Desimpelaere, afkomstig van de Molenhoek, een belleman aangesteld. In het weekend van Deerlijk Kermis maakt hij voor het eerst zijn opwachting.
The post Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik, laten wagen wat verderop achter en slaan op de vlucht: politie start onderzoek

De lokale politie is op zoek naar twee wellicht minderjarigen die maandagmorgen in de Hellestraat in Wervik aan de haal gingen met een witte personenauto Volvo. Een paar honderd meter verder in het begin van de Menensesteenweg lieten ze de wagen achter en liepen weg.
The post Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik,

Lees meer »

WWF België: 55 jaar verloren gewaande roofvogel voor het eerst gefotografeerd in Papoea-Nieuw-Guinea

De bleke havik (Accipiter princeps), een vogelsoort die al geruime tijd op de Rode lijst van bedreigde diersoorten staat, is dit jaar gefotografeerd in Papoea-Nieuw-Guinea, tijdens een missie die door WWF-België geïnitieerd werd. De laatste keer dat de bleke havik werd gedocumenteerd, dateert van 1969. “Nu blijkt dat het zelfs de allereerste keer is dat deze vogelsoort gefotografeerd werd”, zegt

Lees meer »