“Ik begrijp dat niet”: waarom het zeker nu héél bizar is dat Engeland én Schotland in groep Red Flames zitten

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vandaag thuis tegen Schotland en volgende week woensdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Op deze pagina zit u goed om de aanloop naar de match en de wedstrijd zelf op de voet te volgen! 

Meer krantenkoppen in België

Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat Olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.
The post Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker appeared first

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Gewonde door Samouraizwaard na conflict in Anderlecht

In de Claude Debussystraat te Anderlecht, ter hoogte van het Astridpark, is een persoon lichtgewond geraakt door een Samouraizwaard. Volgens politiezone Zuid kwam omstreeks 1u45 ‘s nachts een melding binnen van een vechtpartij waarbij het zwaard werd gebruikt.

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

E40 versperd in Oostkamp door verkeersongeval met verschillende voertuigen

Op de E40 gebeurde zondag ter hoogte van Oostkamp een zwaar verkeersongeval. Minstens vijf voertuigen raakten betrokken. Richting Brussel is de snelweg volledig versperd, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde rond 15.55 uur. Op de autosnelweg E40 richting Brussel kwamen ter hoogte van Oostkamp vijf voertuigen in aanrijding met elkaar. Momenteel is de snelweg richting Brussel versperd en

Lees meer »