Geen enkele partij wil kort voor verkiezingen banenverlies bij bpost. Waarom de regering zich vastloopt op krantencontract

De regering-De Croo zoekt achterpoortjes om een oplossing te vinden in het dossier van het krantencontract. Het huidige subsidiesysteem loopt eind december af. Maar geld geven aan twee privébedrijven die dan daarmee overheidsbedrijf bpost kunnen bekampen: nee, daar is weinig animo voor. Zeker omdat er daardoor mogelijks jobs op de helling komen te staan. Hoe ze er dan wel willen uitraken? Van overgangsperiode tot fiscale korting: dit zijn de pistes. 

Meer krantenkoppen in België

Hier kan je genieten van de stilte in Roeselare

STIL RSL, zo heet een kleine brochure die een aantal stilte- en prikkelarme plekken in de stad beschrijft. “We hebben er nu 29 maar hopen bij een volgende druk nog nieuwe plekjes te vinden”, zegt schepen Michèle Hostekint.
The post Hier kan je genieten van de stilte in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK – Autoveiling Zoute Grand Prix pakt uit met bijzondere bolides: “Mikken op 20 miljoen euro”

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober vindt in Knokke-Heist de vijftiende editie van de Zoute Grand Prix plaats. De kapitaalkrachtige kustgemeente wordt omgetoverd tot het walhalla van klassieke en hedendaagse auto’s. Op de laatste dag gaan zeventig unieke wagens onder de hamer. Veilinghuis Bonhams stelt de toppers nu al eens voor.
The post KIJK – Autoveiling

Lees meer »

Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs”

Shoppen in Izegem wordt binnenkort nog leuker. In oktober kan je deelnemen aan de kraslotactie en op 10 oktober kan je in het Izegemse stadscentrum naar een gezellige late night shopping afzakken.
The post Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julian Assange maakt eerste publieke optreden sinds vrijlating: “Ik ben vrij omdat ik schuldig heb gepleit aan journalistiek”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft dinsdag de Raad van Europa toegesproken. Het gaat om zijn eerste publieke optreden sinds zijn vrijlating. Assange reisde vanuit Australië naar Straatsburg om voor de mensenrechtencommissie van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa te spreken, dat in een eerder rapport Assange had beschreven als “een politieke gevangene”.

Lees meer »

“Ik blijf met opgeheven hoofd naar het werk gaan”: abortusartsen Johan en Tessa niet ontmoedigd nu paus hen “huurmoordenaars” noemt

Abortusartsen Johan Goiris en Tessa De Weerdt schrikken dat paus Franciscus dokters die abortussen uitvoeren "huurmoordenaars" noemt, maar het schrikt hen niet af. "We kennen de visie van de paus, maar dit soort extremistisch taalgebruik mag niet opgelegd worden aan mensen die ongewenst zwanger zijn", zegt De Weerdt. "Onze job is noodzakelijk en ik blijf met opgeheven hoofd naar mijn

Lees meer »

“God heeft mogelijk Filip en Mathilde zelfs samengebracht”: zo streng religieus zijn onze koning en koningin

Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) lopen er niet mee te koop, maar het bezoek van paus Franciscus (87) maakte het opnieuw heel duidelijk: onze vorsten zijn diepgelovig. Ze zijn trouwe kerkbezoekers, gaan elk jaar op bedevaart en gaven hun vier kinderen een religieuze naam. Onze royalty-expert legt uit welke rol hun geloof speelt in Laken en verklaart waarom

Lees meer »