Diamant voor Gabriël en Marie-Jeanne

Gabriël Callewaert en Marie-Jeanne Van Gampelaere zijn naar aanleiding van hun zestigste huwelijksverjaardag ontvangen in het gemeentehuis.

Gabriël werd in Roeselare geboren op 27 september 1938, Marie-Jeanne op 2 november 1941 in Dentergem. Ze leerden elkaar kennen tijdens een opendeurdag in de landbouwschool in Tielt, en later op de kermis. Ze trouwden in Dentergem op 22 november 1963. Nu wonen ze in de Melkerijstraat 4 in Ardooie.

Gabriël en Marie-Jeanne kregen twee kinderen. Geert is getrouwd met Sandra Vancoillie, Kris met Katrien Goemare. Geert en Sandra zijn de ouders van Kimberly en Angelo, en van Robbe en Justine. Kris en Katrien zijn de ouders van Alexy en Mathieu, van Victor, en van Leonie. Alizée is als achterkleinkind het oogappeltje van de familie.

Gabriël heeft zijn hele leven op de boerderij gewerkt, een gemengd landbouwbedrijf, met koeien en varkens en groenteteelt. Zijn hobby vond hij bij de paarden. Gabriel had zijn paard voor het werk op het land. Maar ook de paardensport interesseerde hem. Zelf rijden was niet aan hem besteed, maar hij was – net als zijn vrouw – een fan van zijn kleinkinderen. Hij is een actief lid van de Landelijke Rijvereniging. Hij is ook lid van de seniorenvereniging Vief. (foto JM)

The post Diamant voor Gabriël en Marie-Jeanne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunla City Spa brengt wellness naar jouw thuis: “Onze producten zijn geschikt voor gevoelige huid”

Na hun webshop openen Robby (33) en Jens (34) uit Marke een fysieke winkel op de hoek van de Rijselsestraat en Kasteelstraat. “Met onze zelfontworpen producten willen we een brede doelmarkt bereiken. Mensen zijn vrij om die hier gratis te komen testen of kunnen sinds kort genieten van een behandeling.”
The post Kunla City Spa brengt wellness naar jouw

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “Almachtige God”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »