Dames van House Of Talents Kortrijk Spurs ontvangen landskampioen: “We moeten defensief meer gefocust blijven”

De dames van House Of Talents Kortrijk Spurs verloren vorig weekend de belangrijke wedstrijd van Sparta Laarne met 67-76. Zondag wacht er al opnieuw een aartsmoeilijke opdracht tegen landskampioen Koengoeroes Mechelen.

“Tegen Laarne waren we de volledige wedstrijd defensief niet goed bij de les”, zucht de 22-jarige Sarah Bell, in het tussenseizoen overgekomen van Phantoms Boom. “We hadden de opdracht om hun sterkste punt, hun driepuntshot, af te nemen. Ondanks de scouting werd het gameplan niet gevolgd. Toen het ook offensief niet meer lukte gaven we het definitief weg. Op bepaalde momenten lieten we het hangen zonder reden. De focus is soms enkele minuten weg. Verliezen is nooit plezant en ook ikzelf was teleurgesteld over mijn eigen prestatie. Ik krijg volop het vertrouwen van de coach en liet het afweten wat me toch een schuldgevoel geeft. Maar ik heb er vertrouwen in dat we beter kunnen. We moeten dan echter meer honger tonen. Ik hoop oprecht dat we dit nog kunnen omdraaien. We moeten door deze teleurstelling heen willen we nog de top acht halen. We moeten het de rest van deze campagne stellen zonder Lisa Foucart, maar die knop moeten we omdraaien.”

Zondag staat Kangoeroes Mechelen op het parket in de Lange Munte. “We hebben alvast niets te verliezen”, gaat Sarah verder. “We moeten onze focus behouden en zorgen dat we met een goed gevoel kunnen terugblikken op deze wedstrijd. We weten dat we geen zotte dingen kunnen doen tegen hen.”

“Met de sfeer in de ploeg zit het alvast nog heel goed. We komen met zijn allen heel goed overeen. We moeten hier samen door en zorgen dat we tegen de ploegen waartegen het moet er zullen staan. We zitten in een lastig parket maar ik ben er van overtuigd dat we beter kunnen”, besluit Sarah Bell. (ELD)

Zondag 3 december, Lange Munte: House Of Talents Kortrijk Spurs – Kamgoeroes Basket Mechelen.

The post Dames van House Of Talents Kortrijk Spurs ontvangen landskampioen: “We moeten defensief meer gefocust blijven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »