Dames Avanti Brugge mikt op top drie

Het gaat uitstekend bij de dames van Avanti Brugge in tweede landelijke. Vorig seizoen was het een pak lastiger in eerste landelijke, en binnen de club werd besloten om een stapje terug te zetten. Coach Nathalie Ingelbrecht kwam over van Blankenberge en zette de ploeg weer op het juiste spoor.

Vorig weekend werd de maat genomen van Gentson en gingen de Brugse dames met drie punten naar huis, na een 46-51 overwinning. MVP werd ditmaal Jienke Struyve, met elf punten.

“O, maar daarmee ben ik echt niet zo erg bezig”, lacht ze. “Trouwens, ook Hayley Coopman en Eline Verbeest haalden de dubbele cijfers. Het is wel een vreemde match geworden. Toen we aankwamen, een uurtje voor aanvang van de match, stond iedereen buiten. Blijkbaar was er een brandje geweest in de sportzaal en was het niet duidelijk of de wedstrijd kon doorgaan. Gelukkig voor ons dus wel.”

“Het liep toch niet helemaal van een leien dakje”, stelt Aude Bernaert vast. “Gentson is een jonge en snelle ploeg die het ons knap lastig heeft gemaakt. Maar de warrige start van de match heeft zeker ook niet in hun voordeel gespeeld, en door onze ervaring hebben we toch het laken naar ons toe kunnen trekken.”

“In tegenstelling tot vorig seizoen staat er nu een hechte ploeg op het parket. We draaien mee aan de top, en daarin heeft onze coach zeker een hand. De sfeer is uitstekend en mentaal zit het helemaal snor. Dat zie je ook op training: er zijn bijna geen afwezigen en iedereen gaat voluit.”

“We zijn natuurlijk nog niet halfweg de competitie, maar iedereen is ervan overtuigd dat een topdrieplaats onze ambitie moet worden”, zegt Aude Bernaert. “Daarvoor zijn de thuismatchen tegen Roeselare en Houtem heel belangrijk. Als we de focus kunnen blijven houden en die twee wedstrijden tot een goed einde brengen, zijn we bijna halfweg”, besluit ze lachend. (GD)

Zaterdag 2 december om 19 uur in De Varens: Avanti Brugge Dames – Wytewa Roeselare

The post Dames Avanti Brugge mikt op top drie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

Elk weekend belanden drie stomdronken tieners op Antwerpse spoed

De spoeddiensten in Antwerpen zien elk weekend drie stomdronken tieners. Ze hebben meestal meer dan tien glazen bier, wijn of sterke drank op. Sinds enkele maanden kunnen ze terecht bij de eerste alcoholkliniek of ‘alcoholpoli’ van het land. Acht jongeren volgen er al een traject. “Het ‘golden hour’ of eerste uur na het ontwaken is cruciaal.”

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Doen nieuwe details over bedrog de bom ontploffen tussen Felipe en Letizia? “De koning kan haar niet meer uitstaan”

Staat het huwelijk van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) op springen? In de Spaanse pers duiken steeds meer geruchten op dat het koppel op een scheiding afstevent, na overspel van Letizia. “Ze kunnen elkaar niet meer uitstaan en hebben een geheime regeling over de kinderen,” klinkt het. Zeker nu haar vermeende minnaar weer van zich laat horen en

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »