WorxInvest neemt aandeel Vlaamse regering in GIMV voor 375 miljoen euro over

WorxInvest, het moederbedrijf van SD Worx, neemt het volledige resterende belang van de Vlaamse regering over in de investeringsmaatschappij GIMV. De Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM) beheerde tot voor kort een overheidsaandeel van 27,65 procent in de GIMV. "De band met Vlaanderen was voor mij cruciaal. Met deze verkoop consolideren we de GIMV in Vlaanderen", zegt Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele. 

Meer krantenkoppen in België

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Natalia na korte pauze klaar voor straffe zomer: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »