Woning van zestiger die verdacht werd van kindermisbruik bestookt met brandbommen: “Ik voel me hier niet meer veilig”

Het huis van de 63-jarige B. in de Prins Philiplaan in Sint-Pauwels is in de nacht van maandag op dinsdag bekogeld met twee brandbommen. Toevallig gebeurde dat net op de dag toen een aanklacht van kindermisbruik tegen hem werd geseponeerd. “Ik slaap niet meer gerust in mijn huis”, zegt B. Ondertussen werden al twee personen aangehouden en voor de onderzoeksrechter geleid.

 

Meer krantenkoppen in België

Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare

De winnaar van ‘Win je winkel’ is Eva Schacht. Zij opent in de Ooststraat op een toplocatie eind oktober Atelier Clash. “Deze prijs ontneemt mij het komende jaar heel wat kopbrekens in verband met marketing en publiciteit.”
The post Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 200 buren van Club Brugge pleiten bij Raad van State vóór nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachte hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 190 anderen naar de Raad van State

Lees meer »

Expo in Gent pakt uit met 3D-gezichtsreconstructie van mogelijke stammoeder van graven van Vlaanderen: “Is het Judith of niet?”

Wetenschappers van de UGent hebben het gezicht gereconstrueerd van een adellijke vrouw uit de 9e eeuw, die mogelijk Judith van Vlaanderen is. Dat is de stammoeder van alle graven van Vlaanderen. De reconstructie kadert in een onderzoek dat werd heropend na een aflevering van het tv-programma ‘Het Verhaal van Vlaanderen’, met Tom Waes. De resultaten zijn nu te zien in

Lees meer »

Uitgeputte Jacky Lafon stapt uit winterrevue, maar haar gezicht staat nog steeds op affiche: “Of ze mij als lokaas gebruiken?”

Slecht nieuws voor wie Jacky Lafon in december had willen zien optreden in de revue ‘Winter Wonderland’. De actrice heeft om gezondheidsredenen afgehaakt: ze is oververmoeid en heeft dringend rust nodig. Toch blijft Het Witte Paard in Blankenberge reclame maken met haar in de hoofdrol, tot frustratie van Lafon. “Ik wil er niet aan denken dat ze mij als lokaas

Lees meer »

Candid Quizzers organiseren vijfde quiz voor het goede doel

Ze noemen zich de Candid Quizzers, hebben dezelfde leeftijd (33 jaar) en zijn allen afkomstig uit Torhout. Al voor de vijfde keer organiseren ze de Candid Quiz ten voordele van het goede doel.
The post Candid Quizzers organiseren vijfde quiz voor het goede doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lendeleeds-Argentijnse pater Dries Swinnen kwam mee naar België met paus Franciscus: “Ik reis straks met een gelukkig gevoel terug”

“Ik reis straks met een ongelooflijk gelukkig gevoel terug naar Argentinië”, zegt de 85-jarige pater jezuïet Dries Swinnen, die in Argentinië woont en daar een jeugdvriend en confrater was van de paus toen hij nog als Jorge Bergoglio door het leven ging. Zijn ouders zijn vele jaren geleden vanuit Lendelede naar Argentinië uitgeweken. De pater mocht het hele bezoek van

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft maandag het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Dat meldt Binnenlandse Zaken in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Danny en Anita

Danny Bekaert en Anita Vereecke hebben op zaterdag 21 september hun gouden bruiloft gevierd. Het koppel huwde op 20 september 1974 in Oostende.
The post Goud voor Danny en Anita appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Opvolger Nasrallah doelwit nachtelijke aanvallen op Beiroet”- “Belangrijke Hamasleider omgekomen bij luchtaanval op vluchtelingenkamp op Westelijke Jordaanoever”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in Wevelgem gaat naar het goede doel

Een loods aan de achterzijde van de Porseleinhallen in Wevelgem wordt letterlijk het nieuwe werkterrein voor het project Bike4All. Oude fietsen worden er verzameld en opgeknapt. Die herstelde fietsen worden hier verkocht aan mensen die het moeilijk hebben. Die opbrengsten gaan naar CooP-Uganda waar Bike4All fietsen ter beschikking stelt voor verschillende doelgroepen.
The post Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in

Lees meer »

Sluiting en ontslag voor 3.000 werknemers Audi Brussel lijkt kwestie van tijd: directie noemt aanbod van investeerder “niet levensvatbaar”

Ondanks gesprekken met ruim twintig potentiële investeerders, lijkt een overname van de Audi-fabriek in Vorst van de baan. Eén partij gaf wel blijk van concrete interesse, maar volgens de directie is dat plan op dit moment “niet levensvatbaar”. Een sluiting van de fabriek met bijhorend collectief ontslag voor de bijna 3.000 werknemers lijkt stilaan onafwendbaar.

Lees meer »