Vlaams Parlementslid Els Ampe wil nieuwe audit naar corruptie in Knokke

Na het zien van de Pano-uitzending ‘Knokke(n) om vastgoed’ woensdagavond vraagt onafhankelijk Vlaams Parlementslid Els Ampe een nieuwe audit.

“Plots stond de burgemeester hier om mij te overtuigen mijn grond aan Ghelamco te verkopen, het is één van de talloze getuigenissen in VRT-reportage Pano over de recent opgestapte burgemeester van Knokke, Piet De Groote. Het is hoogst merkwaardig dat een burgemeester zich bemoeit met aan- en verkopen tussen private personen. Dat roept vragen op over mogelijke corruptie”, zegt Els Ampe, die uit Oostende afkomstig is, maar al jaren in Brussel woont. Ze verliet onlangs Open VLD om als onafhankelijke te gaan zetelen.

“Ook de nieuwe burgemeester van Knokke, Jan Morbee, wordt genoemd. Hij kocht appartementen in een toren waar hij als lid van het schepencollege zelf de -afwijkende- bouwvergunning voor gaf”, vervolgt Ampe. “Deze ‘Heldentoren’ veroorzaakte veel protest in Heist door zijn afwijkende hoogte van 20 verdiepingen. Nog een ander lid van het Knokse college, schepen Antony Wittesaele, trad ondertussen op als notaris van Ghelamco en haar golfproject.”

“Het hele Knokse college stinkt naar corruptie. Daarom vraag ik Audit Vlaanderen de mogelijke belangenvermenging van elk lid van het college te onderzoeken. Audit Vlaanderen wees op belangenvermenging van voormalig schepen Kris Demeyere, maar Pano toonde dat de audit van één lid van het college onvoldoende is,” aldus Els Ampe. Ampe dient in het Vlaams Parlement een vraag in om deze audit te bekomen. Ook Vlaams minister Gwendolyn Rutten vraagt intussen de gouverneur om bijkomend onderzoek te voeren naar de toestanden in Knokke-Heist.

Lees meer over de Pano-uitzending en over mensen uit de buurt die veel hinder en schade aan hun woning ondervinden van een bouwproject in Heist.

The post Vlaams Parlementslid Els Ampe wil nieuwe audit naar corruptie in Knokke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »