Tristan Bruynsteen verdwijnt tijdelijk uit gemeenteraad in Langemark-Poelkapelle

Nu hij werkt in Brussel heeft Tristan Bruynsteen (23) het moeilijk om zijn mandaat in de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle te blijven volhouden. De Langemarkenaar zet tijdelijk een stapje opzij. Sabine Joye (N-VA) zal in die periode zijn zitje in de gemeenteraad warm houden.

Tristan Bruynsteen was amper 18 jaar toen hij in 2018 met 422 stemmen van op de tiende plaats op de N-VA-lijst net naast een gemeenteraadszetel greep, maar door het overlijden van Johan Vannoote verhuisde hij in februari 2020 alsnog van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst naar de gemeenteraad. De afgelopen maanden moest hij echter geregeld de gemeenteraad volgen via livestream of zich verontschuldigen. Door de krappe meerderheid van de coalitie raakten daardoor op de laatste twee gemeenteraden enkele agendapunten niet goedgekeurd.

Opportuniteit

Dus besliste Tristan Bruynsteen om toch een stap opzij te zetten. “Als 18-jarige zette ik mijn eerste stappen in de politiek en zetelde gedurende vier jaar met trots in de gemeenteraad”, zegt hij in een Facebookpost waarin hij zijn vertrek aankondigt. “Na mijn studie aan de Vlerick Business School kreeg ik een unieke kans in de zakenbankierswereld in Brussel, wat een buitengewone opportuniteit is voor mijn professionele carrière. Op dit moment valt het uitdagende werk in Brussel en een bijkomende opleiding moeilijk te combineren met mijn zitje in de gemeenteraad.”

Bruynsteen benadrukt dat het een tijdelijk ontslag is. “Waarschijnlijk tot juni”, zegt hij. “Ik beloof met overtuiging terug te keren, sterker dan ooit tevoren. Mijn huidige focus ligt op mijn professionele carrière, zonder mijn politieke toewijding uit het oog te verliezen. Of ik ook deelneem aan de verkiezingen in 2024? Dat laat ik nog in het midden.”

Zijn opvolger in de gemeenteraad wordt landbouwster Sabine Joye (40). Zij is getrouwd met Joeri Demonie, die voorzitter is van N-VA Langemark-Poelkapelle, en mama van Laurien, Jarno en Xavi. Het gezin woont in de Hazeweidestraat in Sint-Juliaan.

The post Tristan Bruynsteen verdwijnt tijdelijk uit gemeenteraad in Langemark-Poelkapelle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

“Ze had zoveel pijn, dus vloog ik meteen naar Turkije”: medisch probleem bracht Tim en Sandra uit ‘B&B zoekt lief’ bij elkaar

“Mijn gedachten stonden niet helemaal op het zoeken van een lief.” Het was een aarzelende zoektocht voor Sandra Claes (41) vorig jaar in ‘B&B zoekt lief’. Met reden: vlak voor de opnames kreeg de B&B-uitbaatster slecht nieuws over haar gezondheid. Maar door haar medische problemen groeiden zij en kandidaat Tim Michiels (45) wel dichter naar elkaar toe. Ondertussen verhuisde Tim

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »