Team Bushido organiseert gevechtsgala Ultimate Contest

Zaterdag 2 december organiseert vechtclub Team Bushido ‘Ultimate Contest’ in Xpo Kortrijk, wat een van de grootste gevechtsgala’s van België is. Tien gevechten staan op het programma, waaronder twee professionele en een strijd om de Europese titel.

Bij Team Bushido kan je terecht voor kickboksen en thaiboksen. Komende zaterdag staan er tien gevechten op de planning in verschillende categorieën. België en Frankrijk strijden ook om een Europese titel in de semiprofessionele klasse. Michael Kongolo, eigenaar van Team Bushido, heeft acht leden van zijn team klaargestoomd om zaterdag de ring te betreden. Voor een van die leden is het een allerlaatste gevecht: “Conan Saelens behoort tot de profklasse, maar hij krijgt te veel last van zijn elleboog. Zaterdag betreedt hij voor de laatste keer de ring. Dat is jammer, maar ik kan het alleen maar aanmoedigen dat hij denkt aan zijn gezondheid”, aldus Michael.

Omstreeks zes uur in de avond gaan de deuren open van Xpo Kortrijk voor Ultimate Contest. Een uur later begint het eerste gevecht. Omdat het over een gevechtsgala gaat, kunnen toeschouwers kiezen voor verschillende formules. “Voor 180 euro heb je een VIP-pakket. Dan krijg je een tafel rond de ring en eet je een viergangendiner tijdens de avond. Drank is ook all-in natuurlijk”, knipoogt Michael. Wie geen behoefte heeft aan een viergangenmenu kan opteren voor de tribune met cinemazetels voor 40 euro of een gewoon ticket voor 35 euro. Michael verwacht rond de 1.500 bezoekers: “We zijn een van de grootste gala’s van België, dus daar komt wel wat volk op af. We verwelkomen ook elk jaar Fransen op ons evenement.”

Extra entertainment

Michael blijft rustig tijdens de voorbereidingen. “Mijn grootste bezorgdheid is vechters die afbellen. Deze week kreeg ik drie keer zo’n telefoontje. Dan schiet ik meteen in actie en contacteer ik mijn netwerk om andere vechters te vinden”, vertelt Michael. Ondertussen heeft hij drie nieuwe boksers gevonden en is het enkel nog wachten tot zaterdag. “Ik ben benieuwd naar het succes van de avond. We hebben ook voor extra entertainment gezorgd. Rond de ring zullen er vier danseressen te zien zijn en er is ook een ringmeisje”, sluit Michael af. (SV)

The post Team Bushido organiseert gevechtsgala Ultimate Contest is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »