Restobar Verne uit Roeselare na drie maanden al in Gault & Millau: “Aantal reservaties steeg meteen opvallend”

Drie maanden is restobar Verne open in Roeselare. Drie maanden pas en de zaak van Tom Desmet en Kim Verhaeghe wordt meteen verwelkomd met een vermelding van 13/20 in de Gault & Millau restaurantgids. Van een binnenkomer gesproken.

Toen Henk ‘zijn’ Verne stopzette, was het de bedoeling dat er opnieuw een mooi verhaal zou geschreven worden op de hoek van de Blekerijstraat en de Kermisstraat. En daar lijken Tom Desmet en zijn echtgenote Kim Verhaeghe met restobar Verne goed in te slagen. Dit koppel had enkele jaren geleden met Puur Genieten in Torhout een restaurant dat een vermelding had in de Gault & Millau. Na een ‘restaurantloze’ periode opende het koppel afgelopen zomer restobar Verne.

“We opteren voor een lekkere maar losse restaurantbeleving”, zegt Tom Desmet. We spreken de chef terwijl hij vers brood aan het bakken is in zijn keuken. “Na drie maanden loopt het al goed los maar dergelijk schouderklopje van Gault & Millau hadden we zeker nog niet verwacht. We hadden zoiets van ‘laat ons maar rustig opstarten en groeien en dan zien we wel’. En opeens horen we dat we met 13/20 binnenkomen in de Gault & Millau. Dat was een grote verrassing voor ons maar het maakt ons wel zeer ‘preus’. Dat bewijst toch dat we goed bezig zijn. Dat vertaalt zich ook in de reservaties. We kunnen na drie maanden zeker niet klagen maar maandag en dinsdag hebben we gigantisch veel reservaties gekregen, zelfs al voor maanden ver. Dat is natuurlijk leuk: de mensen zijn zeer gevoelig aan recensies van experts en weten dat een score op een bepaalde kwaliteit duidt.”

Geen hogere prijzen

“Of we nu anders zullen werken of onze prijzen opdrijven? Neen, zeker niet. Daar hebben we geen seconde aan gedacht. Onze klanten betalen een faire prijs voor de kwaliteit van de gerechten en voor ons werk. We zullen onze prijzen niet aanpassen omdat we nu in een restaurantgids staan. De inspecteur van Gault & Millau heb ik niet herkend, neen. We gaan nu niet dromen van meer, we hebben ook die ambitie niet. Ik vermoed trouwens dat restobar Verne niet in het vizier zal komen van de Michelingids-inspecteurs. Wij willen lekker koken en ons 100 procent amuseren. Ons absoluut topgerecht? Dat is de rundscarpaccio met truffelmayonaise en Oud Roeselare van ’t Groendal.” (Peter Soete)

The post Restobar Verne uit Roeselare na drie maanden al in Gault & Millau: “Aantal reservaties steeg meteen opvallend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.<br

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »