Rekenhof onthoudt zich van oordeel over jaarrekening van federale staat: “Te veel significante onzekerheden en tekortkomingen”

Het Rekenhof onthoudt zich opnieuw van een oordeel over de jaarrekening 2022 van de federale staat. Volgens een mededeling van de begrotingswaakhond bevatten de rekeningen, net als vorig jaar, “te veel significante onzekerheden en tekortkomingen”. Die onthouding is “het meest ongunstige oordeel” dat externe certificeerders kunnen geven.

 

Meer krantenkoppen in België

Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15

Tweedeprovincialer KFC Lichtervelde blijft voorlopig een stuk beneden de eigen verwachtingen. In vijf matchen werd amper tweemaal gescoord. Eén van die goals leverde op de eerste speeldag drie punten op. Daarna verloor het team van trainer Birgen Baes vier keer na elkaar.
The post Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon

Desselgemnaar Thibaut De Smet werd vorig weekend Belgisch kampioen duatlon Long Distance. Dit weekend staat in D’Ocquier het BK sprintduatlon op de kalender.
The post Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen”

Buitenschoolse opvang De Paddestoel, gelegen aan de Sint-Arnolduslaan in Sint-Michiels, heeft vrijdag de deuren geopend. De opvang is een nieuwe locatie voor welzijnsvereniging De Blauwe Lelie (OCMW Brugge), dat kwalitatieve kinderopvang aanbiedt in de Brugse regio.
The post Buitenschoolse opvang De Paddestoel opent de deuren in Sint-Michiels: “Nieuwbouw biedt ruimte aan 72 kinderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hilde Crevits na overlijdens van haar moeder, vader en schoonvader: “Ik heb vandaag pas het gevoel dat ik volwassen ben geworden”

Bij elke hand die ze schudt, wordt Hilde Crevits (57) gefeliciteerd en gecondoleerd tegelijk. De nieuwbakken Vlaamse minister van binnenlands bestuur en integratie verloor in drie weken tijd, in volle regeringsonderhandelingen, haar beide ouders en haar schoonvader. “Ik overwoog serieus om geen minister meer te zijn. Maar mijn vader, tot op zijn sterfbed, sprak me streng toe: ‘Nìet stoppen! Ons

Lees meer »

Parel van Christos Tzolis bezorgt Club Brugge belangrijke zege tegen Sturm Graz in Champions League

Club Brugge heeft woensdagavond zijn tweede opdracht in de vernieuwde Champions League tot een goed einde gebracht. Het versloeg de Oostenrijkse landskampioen Sturm Graz met 0-1 en boekt zo zijn eerste Europese punten van het seizoen. In de stand klimt Club (3 ptn) naar de 22e plaats.
The post Parel van Christos Tzolis bezorgt Club Brugge belangrijke zege tegen

Lees meer »

Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te kijken”

Dit was toch wel het jaar van Melissa Depraetere. De Harelbeekse wordt nu beloond voor haar mooie jaar met een ministerpost in de nieuwbakken Vlaamse regering. Bij Chiro Sellewie uit Deerlijk volgen ze het parcours van hun voormalige hoofdleidster alleszins ook met argusogen.
The post Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te

Lees meer »

Dorianne Aussems toont zich als ijzersterke bondgenoot in ‘De verraders’: “Tips gekregen van iemand uit vorig seizoen”

MNM-dj Dorianne Aussems (31) waagt zich met ‘De Verraders’ aan haar eerste VTM-programma. De radiostem valt al sinds aflevering één op door haar sterke leiderscapaciteiten. Vanaf de eerste aflevering had ze ook meteen door dat Lotte Vanwezemael een verrader was. “Ik presenteer al enkele jaren ‘Generation M’ en daar doe ik niets anders dan met mensen bezig zijn. Met dat

Lees meer »

Onze journalist bundelt 160 keer ‘De Levensvragen van De Wachter’ in boek: “De topminister die even bréékt: dat is mooi”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Waarom zat 75% van de Belgische WK-ploeg op twee ronden van het einde al in de bus? “Waren niet helemaal attent op dát moment”

Geen honderdste medaille voor bondscoach Sven Vanthourenhout. Aan Tadej Pogacar was niks te doen, maar toen de Sloveen op vier ronden van het einde aanviel, gaven de Belgen niet meteen thuis. Werden ze verrast? Hadden ze geen superdag? En waarom kregen ze amper steun? “Ik snap de tactiek van sommige landen niet. De Fransen demarreerden terwijl Alaphilippe stond te plassen.”

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »